avo pr

Avocado la cuptor in crusta crocanta[un fel de cartofi prajiti de avocado]

Food

avocadoDoamne, cum este avocado preparat in acest fel! Cine nu incearca reteta, nu va afla niciodata cat de incredibil poate sa fie un avocado. Stim ca e bine si recomandat sa mancam avocado crud, pentru ca in felul acesta luam toti nutrientii din el, si nu sunt putini, insa macar din cand in cand, putem sa mai incercam si altceva.

The finger-eating, adica mancatul cu mana este din ce in ce mai popular si e o goana teribila dupa retete si idei de preparate care se pot manca asa usor, iar “cartofii prajiti” de avocado sunt excelenti pentru asa ceva.
Dupa cum va puteti da seama, nu e vorba nici de cartofi si nici de nimic prajit, insa le putem spune asa pentru ca feliile de avocado la cuptor seamana cu crusta crocanta, de departe ce-i drept, cu cartofii prajiti.

Iata cum se prepara avocado la cuptor cu crusta crocanta!

Ingrediente

4 bucati avocado

½ cana faina

3 oua

2 catei de usturoi pisat

Pudra de chilli, sare

Pentru sos

3-4 linguri maioneza

3-4 linguri iaurt grecesc

Suc de lamaie

2 lingurite de patrunjel tocat

Usturoi pisat

Mod de preparare

Pune faina intr-o punga de plastic, pune si avocado taiat felii, strange punga la capat si “agita” amestecul pentru ca feliile de avocado sa se imbrace in faina. Poti face asta si prin metoda clasica, trecand fiecare felie de avocado prin faina, avand grija sa indepartezi excesul.

Intr-un bol, amesteca ouale cu 2 linguri de apa. Intr-o farfurie pune pesmetul, usturoiul pisat, chilli si sare.

Apoi, ia cate o felie de avocado trecuta prin faina, trece-o prin ou si apoi prin amestecul de pesment, avand grija sa fie acoperita complet. Pune feliile de avocado intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune tava in cuptor pentru 10-15 minute pana cand avocado capata o crusta crocanta si rumena.

In timp ce avocado e la cuptor, prepara sosul amestecand toate ingredientele.

 

Leave a Reply