ceai salvie

Ceai de salvie, beneficii pentru sanatate

Lifestyle, Tratamente naturiste, Wellness

Ceaiul de salvie este renumit pentru ca imbunatateste starea de spirit. Insa ceaiul de salvie mai are o multime de alte beneficii pentru sanatate, dar si pentru frumusete fiind folosit ca tratament cosmetic cu efecte miraculoase.
Efect antioxidant
Salvia e bogata in antioxidanti, substanta care inhiba activitatea radicalilor liberi, care sunt responsabil cu efectul de imbatranire si pot cauza si cancer sau boli de inima.
Previne diabetul
Ceaiul de salvie are capacitatea de a preveni aparitia diabetului de tip 2 prin sacaderea nivelului de glucoza din sange. Se pare, de asemenea ca, ceaiul de salvie stimuleaza productia de insulina care este foarte importanta pentru cei care sufera de diabet.  Cu toate acestea, ceaiul de salvie nu trateaza, insa este un supliment si un aliat in prevenitie.
Scade colesterolul
Dupa o luna de consum regulat al ceaiului de salvie, nivelul colesterolului rau va scadea .
Ajuta la cresterea parului
O masca din ceai de salvie si otet balsamic aplicata pe scalp ajuta la crestera parului.
Protejeaza ficatul
Ceaiul de salvie creste procentul de antioxidanti din ficat dupa doar 2 saptamani.
Reduce anxietatea si stresul
Ceaiul de salvie reduce anxietatea si stresul. Consumul regulat induce o stare de calm si alunga starile inexplicabile de teama. Ceaiul de salvie e recomandat si pentru durerile de cap, pe care le vindeca rapid.
Trateaza problemele pielii
Ceaiul de salvie e recomandat celor care sufera de transpiratie in exces. De asemenea, ceaiul de salvie trateaza scalpul uscat si inlatura matreata. Aplica ceai de salvie pe piele si atunci cand ai intepaturi de insecte.
Trateaza infectii
Ceaiul de salvie este antibacterial, antiviral, antiseptic si antiinflamator. Ceaiul de salvie amelioreaza infectiile daturii, nasului, gatului sau urechilor. Ceaiul de salvie ajuta si la eliminarea toxinelor din organism, fapt ce duce la o mai buna functionare a rinichilor, ficatului, tracturul urinar si digestiv.
Trateaza problemele respiratorii
Ceaiul de salvie e recomandat celor care au probleme respiratorii, datorita efectului anti-spasmodic. Inhaleaza aburii de ceai de salvie pentru a reduce tensiunea muschilor sistemului respirator.

Foto: pixshark.com

Leave a Reply