prajitura desteapta ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Food

Prajitura desteapta cu ciocolata – Aceasta este versiunea de prajitura desteapta cu ciocolata pentru ca si cei care adora deserturile bazate pe ciocolata trebuie sa savureze pe deplin desertul perfect.

Daca ai incercat reteta de prajitura desteapta, trebuie neaparat sa faci si varianta cu ciocolata. O singura compozitie si mai multe texturi intr-un singur desert e ceva divin si o experienta unica. De fapt acesta este si motivul pentru care prajitura si-a capatat numele si renumele de prajitura desteapta.

Moale si fina in interior, asemanatoare cu celebra creme brulee si cu o crusta la exterior asa se poate descrie pe scurt acest desert special. Decoreaza prajitura de ciocolata cu zahar pudra si fructe de padure proaspete, de exemplu zmeura, pentru ca contrastul acestora cu ciocolata va face ca prajitura sa arate absolut superb.

prajitura desteapta ciocolata int

Ingrediente

115 grame unt

600 ml lapte

40 grame cacao

4 oua

5 linguri de faina

210 grame zahar

30 ml espresso sau cafea foarte concentrata

Esenta de vanilie

Mod de preparare

Topeste untul, apoi lasa-l sa se raceasca. Incalzeste laptele si lasa-le deoparte.

Intr-un bol amesteca faina si cacaoa. Bate spuma albusurile cu un praf de sare.

Intr-un alt bol amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adauga peste ele untul topit, espresso si vanilia si amesteca pana cand se incorporeaza. Pune si faina cu cacao si amesteca din nou, apoi toarna usor si laptele si mai amesteca pentru a se incorpora toate ingredientele foarte bine. Pune peste acest amestec si albusurile batute, dar treptat si amesteca.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu grasime si lasa-o la cuptor pentru 50-60 de minute sau pana cand prajitura este inchegata. Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte sa o tai. O poti decora cu zahar pudra si fructe proaspete. Las-o sa stea la rece si mananc-o imediat dupa ce o scoti din frigider.

Foto: popsugar.com

2 comments

Leave a Reply