Mancare de cartofi principala

Mancare de cartofi, simpla si traditionala

Food, Retete romanesti

Mancare de cartofi sau tocanita de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate traditionale de la noi. De obicei se prepara in perioada postului, pentru ca, la fel ca orice preparat din cartofi, si aceasta mancare de cartofi este foarte consistenta.

O mancare de cartofi isi ia savoarea din verdeturile pe care le vei adauga in preparatul tau. Asa ca, foloseste cat mai multe feluri, marar, patrunjel, tarhon, pentru ca mancarea de cartofi sa iasa foarte buna.

Mancare de cartofiAceasta mancare de cartofi, tocanita de cartofi sau mancarica de cartofi, asa cum mai este cunoscuta, poate fi un fel de mancare vegan foarte bun, pentru cei care adopta acest stil de viata.

Dar mancarea de cartofi poate fi si o garnitura grozava pentru fripturi sau preparate la gratar.

Mancarea de cartofi poate fi exceptionala si cu niste afumatura, fie ca e vorba de ciolan afumat sau carnati afumati.

Poti savura o mancare de cartofi cu salata de varza proaspata sau cu muraturi de toate felurile.

Ingrediente

500 grame cartofi

2 cepe

2 ardei grasi

1-2 catei usturoi

3 rosii

Patrunjel, marar verde

Tarhon (optional)

Ulei, sare, piper proaspat rasnit

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati. Ii poti taia in sferturi sau cuburi mai mari, in functie de preferinte.

In cratita in care vei face mancarea de cartofi, pune la incins ulei si adauga ceapa tocata marunt, apoi ardeii grasi, curatati si taiati in cuburi mai mari, usturoiul tocat fin, rosiile taiate, verdeata tocata marunt si lasa-le sa se caleasca putin. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, adauga cartofii taiati in bucati, amesteca de cateva ori, apoi pune un capac peste cratita si lasa mancarica de cartofi sa fiarba la foc mic, pana cand cartofii sunt facuti, iar sosul mancarii este legat si consistent.

Atunci cand o mananci, poti adauga peste mancarica de cartofi patrunjel si marar verde, tocate marunt.

Foto: ecurry.com

Citeste si:

Cartofi prajiti cu sare si otet balsamic

Cum sa faci cartofi suedezi sau cartofi evantai

Cartofii ducesei, un altfel de piure

Cartofi copti taiati in doua la cuptor

Ingredientul secret din cea mai delicioasa mancare de cartofi

Leave a Reply