clatite baklava

Clatite Baklava

Food

Clatite Baklava, un deset care va fi pe placul celor care iubesc cele doua deserturi separat si care acum au ocazia sa le manance…2 in 1!

Aceste clatite baklava se fac foarte simplu si sunt desertul suprem in materie de clatite…dar si de baklavale :). Avem nevoie in primul rand de niste foi de clatite, preparate dupa una dintre retetele clasice, pe care le vom umple apoi cu o compozitie divina inspirata de celebrele baklavale.

Pentru a mai echilibra putin din gustul dulce intens al acestor clatite baklava, inainte de a pune in ele un strat generos de umplutura cu fistic, va mai trebui sa punem si un strat mai acrisor de frisca si iaurt.

Ingrediente

Pentru foile de clatite

120 grame faina

2 oua

180 ml lapte

180 ml apa

Un praf de sare

Ulei pentru prajit

Pentru umplutura

3 linguri unt

3 linguri miere

2 linguri zahar brun

Sare, scortisoara

50-70 grame fistic fara sare, tocat

170 grame frisca

2 linguri de iaurt

Mod de preparare

Prepara clatitele: bate ouale cu laptele si apa. Separat amesteca faina cu praful de sare si fa in mijloc o gropita in care adauga amestecul de oua, lapte si apa. Amesteca astfel toate ingredientele foarte bine. Ideal ar fi sa lasi compozitia la rece vreo doua ore, apoi sa faci foile de clatite dupa metoda clasica.

Prepara umplutura: intr-o tigaie pune la topit untul la foc mediu. Lasa-l pe foc sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand incepe sa se formeze o spuma deasupra. Adauga apoi peste untul, mierea si zaharul, pana ce acesta din urma se dizolva complet. Ia tigaia de pe foc si toarna acest amestec intr-un bol. Adauga scortisoara si fisticul tocat si amesteca foarte bine.

Dupa ce foile de clatite s-au racit, umple-le. Pe fiecare foaie de clatita pune un strat de frisca amestecata cu iaurt, iar apoi delicioasa umplutura cu fistic.

Citeste si:

Trucuri pentru clatite perfecte

Palatschinken, clatite austriece cu gem de caise

Kaiserschmarrn, clatite austriece imparatesti

Pannekoeken, clatite traditionale olandeze

Clatite americane

Foto: food52.com

Save

One thought on “Clatite Baklava

Leave a Reply