detox ax

Detoxifierea axilelor – de ce e importanta si cum se face

Tratamente naturiste, Wellness

Detoxifierea axilelor – de ce e importanta si cum se face. Axilele sunt atat puncte de intrare cat si de iesire ale corpului. Dupa folosirea indelungata a deodorantelor si antiperspirantelor, aceasta zona a corpului a absorbit multe substante, unele foarte nocive. Din cand in cand este recomandat sa eliminam toxinele din zona axilelor, pentru ca si aceasta zona a corpului nostru trebuie sa fie ingrijita corespunzator si sanatoasa.

Chiar daca mirosul de transpiratie este neplacut si jenant, totusi corpul are nevoie sa transpire pentru ca prin acest proces organismul nostru scapa de o mare cantitate de toxine si se calmeaza. Cu toate aceasta, multi combatem transpiratia cu deodorante si antiperspitante pline de chimicale si substante nocive cum ar fi aluminiul si parabenii. Aceste substante intra in contact direct cu pielea si sunt absorbite de sange ceea ce nu e tocmai foarte bine si mai ales este total nesanatos.

Acesta este si motivul pentru care trebuie sa recurgem la detoxifierea axilelor. Mai ales e timpul verii cand din cauza transpiratiei in exces folosim mai mult deodorant.

Detoxifierea axilelor ajuta la eliminarea unor chimicale care au ramas blocate in piele si tesuturi si va preveni aparitia iritatiilor, mancarimilor si starilor de disconfort in aceasta zona a corpului si va impiedica aparitia mirosului neplacut si a transpiratiei in exces.

Cum faci detoxifierea axilelor

Pentru detoxifierea axilelor trebuie sa urmezi cativa pasi. Mai intai exfoliaza aceasta zona. Foloseste un scrub natural, pe baza de zahar si miere si maseaza aceasta zona prin miscari circulare pentru a elimina stratul de celule moarte de la suprafata pielii.

Aplica apoi o masca detoxifianta pentru axile. Realizeaza o pasta din bicarbonat de sodiu, putina apa si miere. Lasa masca sa actioneze 15-30 de minute. Bicarbonatul de sodiu este eficient pentru ca are rolul de a curata si de a elimina mirosurile neplacute. Clateste apoi axilele si aplica un deodorant natural. Peste noapte lasa zona axilelor sa respire asa ca evita sa folosesti deodorant, fie el si natural.

Repeta operatiunea de cate ori simti nevoia. Pentru a avea o piele cat mai curata si lipsita de toxine, bea cat mai multa apa, iar atunci cand faci baie periaza-ti tot corpul cu o perie speciala de baie.

Leave a Reply