briose cu nucsoara

2 retete de prajituri cu nucsoara

Food

Daca avem zilele acestea calduri tropicale sa folosim si un condiment tropical: NUCSOARA. Nucsoara este samanta aromata a unui arbore tropical care este tot timpul verde si are nevoie de 8 ani pentru a da roade.briose cu nucsoara int

Fructul este lemnos si dupa recoltare are nevoie de doua luni pentru a se usca. Din fructul astfel uscat este extrasa samanta (nucsoara) invelita intr-o membrana rosie.

Pentru a verifica daca nucsoara este de buna calitate se introduce un ac in fruct.Daca la suprafata fructului apare o picatura de ulei calitatea nucsoarei este garantata Nucsoara trebuie macinata numai in momentul folosirii .

Acest condiment extraordinar va da prajiturilor o aroma speciala. Iata doua retete extrem de simple cu nucsoara

Briose cu nucsoara

Ingrediente

500 g faina

8 linguri zahar

2 lingurite praf de copt

un ou

125 g unt

2 banane

5 linguri ulei

un praf nucsoara

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate (faina , zaharul, praful de copt,nucsoara). Separat se bate oul se adauga bananele taiate marunt, untul,uleiul si se pune totul peste ingredientele uscate. Se amesteca bine panala omogenizare. Cu compozitia astfel obtinuta se umplu formele pentru briose tapetate cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit 15-20 minute. Se scot imediat din forme si se servesc calde.

Prajitura simpla cu nucsoara

Ingrediente

500 g zahar brun

500 g faina

120 g unt

un ou

250 g smantana

un praf copt

nuci

un praf nucsoara

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, faina, si untul.Se pun doua cani din compozitia astfel obtinuta intr-o tava. Praful de copt se amesteca cu smantana, apoi se incorporeaza oul si nucsoara si se toarna deasupra blatului, peste care se presara nucile tocate. Se coace la foc mic timp de o ora.

Citeste si:

Briose cu iaurt grecesc si merisoare

Briose cu crema de branza

Briose cu ciocolata

Briose aurii cu caise

Briose cu ricotta

 

Leave a Reply