biscuiti in tigaie

Biscuiti in tigaie, simpli si rapizi

Food, Fursecuri, Biscuiti, Retete de prajituri

Biscuiti in tigaie, simpli si rapizi. Biscuitii sunt aprope nelipsiti de la micul dejun. Cafeaua, laptele sau ceaiul incep sa capete alt gust si alta semnificatie cand alaturi avem si cativa biscuiti buni si dulci. Reteta de biscuiti la tigaie este o descoperire extraordinara, pentru ca este practica si rapida.

Acesti minunati biscuiti la tigaie se prepara din ingrediente simple si se accesorizeaza dupa preferinte – in cazul de fata la biscuiti a fost adaugata o cantitate generoasa de chipsuri de ciocolata.

Nu te speria cand pui biscuitii la prajit. Chiar daca vor fi foarte moi dupa ce ii scoti din tigaie si dupa ce se racesc devin chiar usor crocanti.

Mai poti adauga, in loc de ciocolata sau alaturi de ciocolata, fructe uscate sau nucile preferate.

Ingrediente

1 ou+ 1 galbenus

1 1/2 cana faina

1 lingurita praf de copt

1/3 cana zahar

1/2 cana zahar brun

Chipsuri de ciocolata

Extract de vanilie

Un praf de sare

8 linguri de unt

Ulei sau unt pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol amesteca untul si cele doua tipuri de zahar pana cand se omogenizeaza. Adauga apoi ouale si vanilia. Pune treptat faina impreuna cu praful de copt si sarea. La final, adauga chipsurile de ciocolata.

Modeleaza din aluat bilute mici si pune-le intr-o tigaie unsa cu putin unt la foc mediu. Preseaza bilutele cu degetele sau cu o spatula.

Acopera tigaia si lasa biscutii aproximativ 8 minute sau pana cand s-au rumenit la baza. Intoarce-i pe cealalta parte si mai lasa-i 5 minute.

Scoate-i pe un platou si lasa-i sa se raceasca complet. Dupa ce ii scoti din tigaie vei observa ca sunt extrem de moi, insa se vor intari pe masura ce se racesc.

Citeste si:

Tort de biscuiti fara coacere cu mascarpone si ciocolata

Rulada de biscuiti cu dulceata de visine

Trufe cu biscuiti Oreo

Tort de biscuiti fara coacere. Un desert de la nunta regala britanica

Cantuccini, biscuiti cu migdale. Un desert clasic italienesc

 

Save

Save

Leave a Reply