Aparat dentar pentru un singur dinte

Beauty, Estetica, Food, Sanatate

Este nevoie de aparat dentar pentru un singur dinte care nu este aliniat cu ceilalti?

Aceasta este un defect frecvent care conduce la aceeasi intrebare pe care si-o pun toti cei care isi doresc un zambet perfect si inainte de orice, o dantura sanatoasa.

Acest defect al danturii poate fi corectat, in principal, prin doua metode diferite.

Cea mai simpla si recomandata de multi medici ortodonti ca aparat dentar pentru un singur dinte este Ivisalign. Desi acesta este numit aparatul dentar invizibil, nu este chiar un aparat dentar pentru ca nu presupune fixarea bracketilor metalici pe dinte. Acesta este un suport de plastic mobil, personalizat pentru fiecare pacient si cu efect de doua ori mai rapid decat aparatul dentar metalic. Dispozitivul de plastic Ivisalign va readuce dintele in pozitia naturala, in rand cu ceilalti dinti.

Nu toata lumea are nevoie de un aparat dentar intreg ci pentru multa lume e nevoie e de un aparat dentar pentru un singur dinte. Uneori, doar unul, doi sau cativa dinti sunt aliniati incorect. Sau uneori, unul, doi, cativa dinti au nevoie sa fie mutati pentru a pregati o lucrare mai complexa, cum ar fi implantul dentar, reconstructie sau parodontologie. In astfel de situatii, aparatul dentar partial este cea mai potrivita solutie pentru pacientul in cauza. Tratamentul ortodontic partial necesita de obicei un timp de tratament mai scurt.

Un tratament ortodonic cu aparat dentar complet dureaza in medie doi ani, pentru a corecta problema cu dantura. Insa, pentru probleme izolate, tratamentul partial este recomandat fiind mult mai scurt.

Aparatul dentar partial este, de regula, preferat de adultii care doresc sa isi corecteze dintii pentru a avea un zambet perfect, insa nu doresc sa treaca foarte mult timp pana cand apar rezultatele, si nu doresc sa cheltuiasca foarte multi bani pentru un aparat dentar intreg, daca nu e neaparat necesar sa poarte un astfel de dispozitiv.

De retinut: tratamentul ortodonic partial nu se potriveste oricui. Doar medicul poate spune daca acest tip de aparat dentar partial e recomandat sau nu pentru corectarea unui singur dinte sau a catorva dinti.

Citeste si:

Aparat dentar: cate tipuri exista si care e cel mai bun

Aparat dentar, inainte si dupa

Cum sa iti albesti dintii cu capsuni

Pasta de dinti cu turmeric si bicarbonat pentru albirea dintilor

Leave a Reply