vinete umplute cu paste

Vinete umplute cu paste

Food

Vinete umplute cu paste, o bunatate! Din nou o reteta cu vinete, pentru ca vinetele sunt extrem de sanatoase, ne bucuram de ele doar o scurta perioada de timp si pentru ca sunt delicioase in orice combinatie alegem sa le facem.

Chiar daca salata de vinete cu maioneza si zacusca sunt cele mai populare preparate pe baza de vinete, de ce n-am incerca si ceva mai special, mai ales ca avem la baza o legume atat de versatile si atat de usor de integrat in cele mai bune retete.

Vinetele moi si fine se vor umple de aceasta data cu paste. Suna inedit si intrigant si parca te imbine sa le faci cat mai gasesti vinete proaspete in piata. Atunci cand vrei sa faci vinetele sa para sofisticate alege acest preparat.

Poti sa il incerci cu incredere si atunci cand ai invitati la masa, pentru ca aceste minunate vinete umplute cu paste arata si extraordinar de bine. Pe langa paste, vei mai avea nevoie si de cea mai proaspara carne de vita, dar si de o mana de condimente alese cu grija.

Iata cum se prepara vinete umplute cu paste!

vinete umplute cu paste

Ingrediente

2 vinete mari
200 g paste
O ceapa
200 g carne de vita
100 g pasta de rosii
2 morcovi
100 g cascaval
100 g măsline  fara  samburi
Ulei, oregano, busuioc

Mod de preparare

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg.
Vinetele se taie in doua pe lungime si se scobesc putin pentru a putea fi umplute.
Se caleste ceapa taiata marunt cu morcovul ras si miezul ramas de la vinete, se adaugă carnea tocata ,se amesteca bine si dupa ce se rumeneste putin se pune pasta de rosii si condimentele.
Se amesteca pastele fierte in prealabil  cu compozitia obtinuta si se umplu vinetele. Se pun deasupra maslinele si  cascavalul ras, dupa care se dau la cuptor pana se rumenesc.

Citeste si:

Vinete cu chiftea din carne de curcan sau un Imam bayildi…dietetic

Zacusca spaniola. Pasta de vinete picanta

Chiftelute de vinete

Rulouri de vinete cu branza de capra

Lasagna cu vinete si rosii

Leave a Reply