gog pr

Gogosari umpluti cu struguri, crocanti toata iarna

Muraturi si conserve, Retete romanesti

Se poate sa faci gogosari umpluti cu struguri care sa ramana crocanti toata iarna, pana cand decizi sa deschizi borcanul? Se poate! Urmatoarea reteta de gogosari umpluti cu struguri chiar asa este!

La inceput de toamna, gospodinele isi pun talentul si cunostintele la incercare pentru a garnisi camara cu cele mai colorate, minunate si aromate muraturi. Borcanele cu gogosarii murati se numara printre cele care stau frumos aliniate pe rafturile pregatite pentru iarnal Pentru ca acesti gogosari umpluti cu struguri sa fie deliciosi si numai buni alaturi de o friptura rumenita in toiul iernii, gogosarii trebuie sa isi pastreze fermitate si atunci cand desfacem borcanul.

Gogosarii murati sunt buni doar daca sunt crocanti! Iata cum se prepara cei mai crocanti si frumosi gogosari umpluti cu struguri. Si nu doar gogosarii isi vor pastra fermitatea si forma, ci si boabele de struguri care sunt absolut senzationale murate.

gog int

Ingrediente

Gogosari – rosii, grasi si fara defecte

1 litru de otet ( folositi otet de vin, de 9 grade)

1 litru de apa

500 grame zahar

2 linguri sare pentru muraturi ( alt tip de sare va inmuia legumele)

Pieper boabe, frunze de dafin, o radacina de hrean

Mod de preparare

Pune la fiert apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper negre si frunzele de dafin.

Curata gogosarii: indeparteaza codita si semintele si umple-i cu boabe de struguri. Poti pune atat struguri negri cat si albi.

Asaza gogosarii umpluti in borcan, pune radacina de hrean taiata in fasii mai subtiri. Pune borcanul intr-o cratita goala (pentru ca in acest fel nu va crapa cand vei turna lichidul fierbinte), umple spatiile goale dintre gogosari cu alte boabe de struguri sau feliute de gogosari si toarna peste ei compozitia fierbinte de apa si otet.

Borcanul se tine la caldura, acoperit sau invelit in prosoape, pana cand se raceste, apoi se pune la rece.

Citeste si:

Muraturi asortate, crocante si picante

Castraveti murati cu fenicul

Salata cu gogonele

Conopida murata cu lamaie

Zacusca de gogosari

 

Leave a Reply