painezucchini

Paine cu zucchini

Food

Paine cu zucchini sau prajitura cu zucchini, ambele denumiri sunt valabile pentru urmatoarea reteta. Desi paine cu zuchhini este varianta mai des intalnita, datorita faptului ca vorbim de un preparat dulce o putem numi si prajitura cu zucchini.

Aceasta paine cu zucchini este delicioasa si sanatoasa si o vor manca pana si copiii care de obicei se stramba in fata preparatelor cu dovlecei sau zucchini.

Daca ai mai incercat pana acum prajiturile cu morcovi, vei observa asemanarea. Zucchini fac ca aceasta paine cu zucchini sa aiba o textuta fina si moala. La delicioasa paine cu zucchini sunt foarte importante condimentele pe care le adaugi.

Pentru ca zucchini gasim o mare parte din an si pentru ca sunt legume sanatoase, cu un aport mare de apa si vitamine, este recomandat sa ii consumam in cat mai multe feluri si chiar si in deserturi cum este si in acest caz. Inainte de a pune zucchini razuiti in orice compozitia va trebui sa ii lasi sa se scurga foarte bine!

Iata cum faci paine cu zucchini

Ingrediente

3 oua

235 ml ulei de masline

350 grame zahar

2 cani zucchini razuit

375 grame faina

1 lingura scortisoara

Nucsoara, esenta de vanilie

½ lingurita praf de copt

Un praf de sare

50 grame nuca tocata

Fructe uscate

Mod de preparare

Intr-un castron, bate ouale cu un praf de sare. Adauga uleiul si zaharul, apoi zucchini razuit si vanilia.

Amesteca separate faina, scortisoara, nucsoara, praful de copt si sare, si de asemenea nucile si fructele uscate taiate bucatele. Pune toate aceste ingrediente uscate peste amestecul de oua.

Compozitia se pune intr-o tava (poti folosi tava de cozonac sau chec) tapetata cu hartie de copt si pune painea de zucchini la cuptor pentru 60 de minute sau pana cand este gata atunci cand o testezi cu scobitoarea.

Citeste si:

Quiche cu zucchini si bacon

Zucchini umpluti cu branza

Negresa cu zucchini…Say what?!

Unt de dovlecei, cremos si cu dulce

Sandvis fara paine cu dovlecei

 

Leave a Reply