bruscheta1

Bruschete cu avocado

Bucataria italieneasca, Cars & Tech, Food, mooza, Retete internationale

Atunci cand ai pofta de o gustare sofisticata si sanatoasa prepara bruschete cu avocado. Pentru bruschete cu avocado ai nevoie de cateva ingrediente, iar in final vei obtine o gustare sau un aperitiv delicios si de efect. Aceste bruschete cu avocado sunt minunate atunci cand faci meniul pentru o petrecere intre prieteni. Se prepara simplu si cei mai multi invitati il vor aprecia, cu siguranta.

Combinatia de avocado cu somon afumat este extrem de buna si destul de populara, asa ca nu trece pe langa aceasta reteta pur si simplu.

Consuma cat mai des avocado, pentru numeroasele sale calitati si beneficii pe care le are asupra sanatatii: are proprietati antioxidante puternice, are capacitatea de a proteja ficatul, ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism si la reducerea celui rau, protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, imbunatateste vederea, mentin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu.

Ingredientebruscheta2

1 bagheta din faina de secara
1 avocado
1 ceapa rosie
100 g file de somon afumat
Suc de la 1/2 lamaie
2-3 fire patrunjel sau busuioc

Mod de preparare

Se taie avocado,se scoate miezul care se paseaza bine cu o furculita. Se adauga ceapa taiata marunt si sucul de lamaie. In avocado se mai pot adauga diferite mirodenii dupa gust.
Bagheta va fi taiata in felii care se prajesc în prajitorul de paine sau pe o tigaie neaderenta.
Pe fiecare felie de paine se intinde pasta de avocado, iar in top se pun fasii de somon afumat.
Decorezi dupa preferințe cu frunze de busuioc verde sau patrunjel .

Citeste si:

Gustari cu avocado. 4 bruschete incantatoare de post

Aperitiv de post: Bruschete cu vinete si menta

Sandvis fara paine cu dovlecei

Bruschete cu ricotta si rosii uscate

Crostini cu pate de pui

Leave a Reply