briose cu ton

Briose cu ton si spanac

Food, mooza, Retete romanesti

briose cu tonPentru o gustare rece sau calda, aceste briose cu ton si spanac sunt ideale. Briosele, fie ca sunt dulci sau sarate, sunt foarte simplu de facut. In plus, ai o multime de variante si ingrediente cu care sa te joci pentru a obtine briosele pe gustul tau.

Reteta de briose cu ton si spanac sunt usor de facut, dar si de mancat. Le poti face pentru aperitiv sau pentru o gustare din timpul zilei, sunt ideale de luat la picnic sau de preparat pentru o petrece in weekend cu prietenii.

Alege pentru briose, ton de buna calitate pentru ca, chiar daca se adauga intr-o compozitie ce urmeaza sa fie pusa la cuptor, gustul se va simti si ar fi de preferat sa fie cat mai bun cu putinta.

Ingrediente

(pentru 12 briose)

350-400 grame conserva de ton (2 cutii mari)

1 ½ cana faina

1 praf de copt

1 lingura marar/patrunjel tocat

150 de grame de branza feta sau alte tipuri de branzeturi, in functie de preferinte

Suc de lamaie

2 linguri de ulei

½ cana de lapte sau iaurt

O mana de spanac proaspat

Mod de preparare

Amesteca faina, praful de copt si sare, apoi adauga aici patrunjelul si spanacul toacate, piper si branza taiata in cubulete mici.

Separat, amesteca sucul de lamaie, uleiul, ouale, iaurtul sau laptele si tonul foarte bine scurs. Pune apoi mixul de ingrediente umede peste cele uscate si amesteca bine pentru a se omogeniza totul foarte bine. Pune compozitia in formele pentru briose.

Pune briosele la cuptor pentru 20 de minute. Briosele cu ton si spanac se pot manca calde, la temperatura camerei sau reci.

Save

Save

2 comments

  • Buna,de regula eu in retete folosesc faina de migdale.Patrez aceeasi cantitate de faina,sau o micsorez ca poate aceasta e mai consistenta? Multumesc.

    • Poti micsoara cantitatea de faina de migdale sau poti pastra cantitatea, cu conditia sa adaugi ceva mai mult praf de copt.

Leave a Reply