Placinta de spanac

Placinta cu urzici

Food, mooza, Retete romanesti

Placinta cu urzici este pe cat de simpla, pe atat de buna si destul de rar intalnita. Multa lume alege sa prepare placintele de primavara in special cu spanac sau alte veredeturi de sezon, dar uita de aceasta minunatatie a primaverii.

Urzicile sunt extrem de gustoase, dar mai ales au o multime de beneficii pentru sanatatate.

Urzicile sunt bogate in vitaminele B2, K si C, polivitamina A, in fier, magneziu si multe altele si sunt recomandate pentru detoxifiere si regenerarea organismului, dar si pentru ca ne redau energia mai ales primavara.

Pentru ca sunt atat de bune si se gasesc inca din abundente in piete si chiar in marile lanturi de supermaketuri, atunci sa facem din minunatele urzici si o placinta.

Ingrediente

Pentru 12 portii

800 de grame de aluat foitaj

500 grame de urzici

2 cepe

4 oua

½ cana de lapte

1-2 catei de usturoi

125 grame de smantana

1-2 linguri de gris

Sare, piper

Mod de preparare

Opareste urzicile in apa cu sare, apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga foarte bine. Dupa ce s-au scurs toaca-le marunt.

Amesteca apoi urzicile cu ceapa tocata marunt, grisul, uleiul, smantana, laptele si ouale batute. Condimenteaza cu sare, piper si usturoiul tocat.

Tapeteaza cu unt tava, apoi pune o foie de aluat. Toarna amestecul de urzici in tava, uniformizeaza si acopera compozitia cu restul de aluat.

Pune placinta in cuptorul incins si lasa-o sa se coaca aproximativ 30 de minute.

Citeste si:

Placinta dobrogeana cu branza

Placinta taraneasca cu varza

Placinta cu pui si ciuperci

Placinta cu spanac si branza feta – Spanakopita

Placinte cu ciuperci si ceapa

Leave a Reply