supa de conopida

Supa de conopida, dietetica si energizanta

Ciorbe, supe, borsuri, Food, mooza, Retete romanesti

Supa de conopida este o adevarat portie de vitamine. Conopida este una dintre legumele bogate in nutrienti, ceea ce inseamna ca are numeroase beneficii pentru santate.

Recomandat ar fi sa consumam conopida cat mai des, mai ales atunci cand este in sezon, aceasta fiind bogata in calciu, fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.

Conopida este buna si pentru sistemul digestiv, fiind o legume bogata in fibre.

Supa de conopida este intotdeauna binevenita, mai ales ca se prepara atat de simplu. Supa de conopida poate fi excelenta la cina, dupa o zi grea, fiind reconfortanta si energizanta. Gustul conopidei este inconfundabil si extrem de bun, iar supa de conopida nu are cum sa iasa altfel decat delicioasa.

Poti pune intr-o supa de conopida cu multe legume dulci, de toamna, si putina smantana, dar neaparat si marar verde. Daca vrei insa un preparat cu putine calorii, chiar dietetic, atunci alege sa manaci supa de conopida fara smantana.

Ingrediente
1 conopidă supa de conopida
2 cepe
2 morcovi
1 telină
1 cartof
1 ardei gras
1 legatura de marar
Mod de preparare
Se pune la fiert in apa cu sare ceapa taiata marunt, morcovii si telina date pe razatoarea mare.
Dupa cateva clocote se adauga cartoful taiat cubulete si ardeiul taiat marunt. Se adauga buchetelele de conopida, care in prealabil au fost tinute putin in apa rece cu sare. Se fierbe la foc mic. Când legumele sunt gata se adauga mararul taiat cat mai marunt. Se poate servi cu smantana.

Citeste si:

Conopida intreaga la cuptor cu crusta picanta

Conopida murata cu lamaie

Conopida pane cu sos de iaurt

Supa crema de conopida

Supa de broccoli in paine

Leave a Reply