Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Food, mooza, Retete romanesti

Dulceata de nuci verzi e speciala. Nucile potrivite pentru dulceata de nuci verzi trebuie culese la inceputul lunii iunie, pentru ca apoi incepe sa se formeze coaja. Pentru dulceata de nuci verzi vei folosi doar miezul nucii. Operatiunea este destul de migaloasa, insa merita efortul pentru ca dulceata de nuci verzi este cu totul speciala.

Atunci cand faci dulceata de nuci verzi, foloseste manusi de plastic atunci pentru a nu-ti pata mainile din cauza iodului pe care il contin nucile. Daca ti-ai patat mainile atunci vezi >> Cu ce curatam petele de la nuci verzi?

Dupa ce ai scos miejii, acestia se amesteca cu putin zahar si se lasa timp de 1 zi la macerat. Chiar daca nu este o dulceata foarte aromata, dulceata de nuci verzi are textura e deosebita datorita miezului crocant pe care il vor avea nucile in dulceata.

Dulceata de nuci verzi este cu atat mai apreciata cu cat este mai greu de gasit. Dar putem “trata” problema facand in casa dulceata de nuci verzi.

Ingrediente

1 kg miez de nuci verzi
1 kg zahar
0,5 litru apa
Zahar vanilat
Suc de lamaie

Mod de preparare

Dupa ce sunt curatate de coaja, nucile verzi se pun in apa rece jumatate de zi. In acest timp schimba apa de cel putin 2 ori.
Amesteca zaharul cu suc de lamaie si apa si pune amestecul pe foc. Cand incepe sa clocoteasca adauga nucile si zaharul vanilat. Dulceata se lasa pe foc pana cand siropul incepe sa se ingroase. Se pune in borcane dupa ce s-a racit si rezista foarte bine.

In anumite zone dulceata de nuci verzi se manaca cu urda.

Citeste si:

Dulceata de zmeura

Dulceata de nectarine fine

Dulceata de visine

Cu ce curatam petele de la nuci verzi?

Dulceata de caise parfumata pentru un mic dejun frantuzesc

Leave a Reply