micuta-japoneza

Micuta Japoneza, o prajitura pentru cafea

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi, Uncategorized

Micuta Japoneza este o prajitura care nu are doar un nume extrem de simpatic, dar este delicioasa si cu un aspect special.

Contrastul dintre baltul de ciocolata si bezeaua galbena care imbraca prajitura o face sa fie de-a dreptul apetisanta.

Micuta Japoneza este o prajitura pe care o poti prepara pentru gustarile dulci de peste zi, pentru a insoti o cafea aromata sau pentru a o lua la un picnic.

Micuta Japoneza se prepara foarte usor. Reteta este una cunoscuta de multe gospodine, fiind un desert clasic cunoscut de multi ani.

Ingrediente

6 oua

2 cani de zahar

1 cana nuca

1 pachet de unt

2 linguri cacao

4 linguri faina

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Untul se freaca cu o cana de zahar. Se adauga cacao, faina si nuca.

La urma se incorporeaza treptat si albusul. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor.

Cand blatul este aproape copt, se scoate tava si se toarna deasupra o compozitie din galbenusuri amestecate bine cu o cana de zahar.

Tava se pune din nou in cuptor si se lasa pana cand stratul de galbenusuri este gata. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.

Citeste si:

Prajitura in trei straturi din 6 ingrediente

Prajitura cu prune si martipan

Prajitura Milionarilor , rapida si fara coacere

Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura Lamington

 

Leave a Reply