pasta-al-forno

Pasta al forno: paste la cuptor in stil Italian

Bucataria italieneasca, Food, mooza, Retete internationale, Uncategorized

Pasta al forno, paste la cuptor in cel mai pur stil italian. Pasta al forno sau paste la cuptor se numara printre retelele italiene clasice si este unul dintre modurile preferate de italieni de a savura pastele.

Daca in zilele calduroase de vara, si pastele se mananca in combinatii mai fresh, cu multe legume proaspete si fructe de mare, cand temperaturile incep sa scada, preparatele la cuptor devin tot mai cautate – printre ele si celebrele pasta al forno.

Ingrediente

450 grame paste rigatoni

4 linguri ulei de masline

10 rosii uscate la soare

15 masline fara samburi

2 ardei iuti uscati

2 catei de usturoi

750 ml sos de rosii

400 grame de mozzarella

1 vanata

Parmezan ras

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

In timpul in care se fierb pastele, prepara sosul.

Intr-o tigaie, pune la incins uleiul de masline si adauga vanata taiata cubulete, rosiile deshidratate tocate, maslinele, ardeii si usturoiul si lasa-le pe foc cateva minute. Adauga sosul de rosii si condimenteaza cu sare. Lasa sosul la fiert pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu.

Dupa ce pastele s-au fiert, scurge-le de apa si pune-le in tigaia cu sos, presara parmezan si lasa totul pe foc inca 30 de secunde.

Apoi, pune jumatate din cantitatea de paste cu sos intr-o tava, pune apoi un strat din jumatate din cantitatea de mozzarella si presara din nou niste parmezan. Adauga apoi si restul cantitatii de paste si acopera cu inca un strat de branza.

Pune tava la cuptor pentru inca 20-30 de minute. Pastele al forno se vor rumeni si vor arata delicios.

Citeste si:

Vinete umplute cu paste

Paste Puttanesca cu ton

Creveti cu sos de portocale. Sofisticat de simplu!

Rosii provensale

 

Leave a Reply