tarta-cu-smochine

Tarta cu smochine

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Tarta cu smochine este un desert ce trebuie incercat in sezonul acestor fructe extraordinare. Aroma delicata a smochinelor este pusa in valoare in aceasta tarta. Pentru ca de multe ori smochinele insotesc platourile de branzeturi diverse, atunci aceasta pare sa fie o combinatie castigatoare. Si de aceea tot de la branza, de aceasta data o crema fina,  porneste si aceasta tarta cu smochine.

Pe langa faptul ca arata minunat, tarta cu smochine este delicioasa si parfumata. Se face foarte simplu, din cateva ingredinete, cel mai important este sa cauti cateva smochine bine coapte, apoi, tarta e gata cat ai clipi.

Ingrediente

(am folosit o tava pentru tarta cu diametrul de 24 cm)

Pentru crusta

125 grame unt

50 grame zahar

1 ou

250 grame faina

Pentru umplutura

300 grame crema de branza

2-3 linguri iaurt grecesc

100 grame zahar

1 ou

Vanilie

Smochine proaspete

Mod de preparare

Prepara crusta: bate oul cu zaharul, adauga untul la temperatura camerei si faina. Amesteca bine ingredientele pana cand obtii un aluat moale si usor de modelat. Inainte de a-l intinde, pune aluatul 10-15 minute la frigider.  Dupa ce a stat la rece, scoate aluatul si intinde o foaie (aprox 1 cm grosime). Pune aluatul intr-o tava speciala pentru tarta, intinde-l bine pe peretii tavii. Apoi, inteapa cu furculita blatul in mai multe locuri si pune tava in cuptorul incins. Lasa tava la cuptor pana cand crusta se rumeneste si devine ferma.

In timp ce crusta este la cuptor, prepara umplutura.

Prepara umplutura: Pune crema de branza, zaharul, iaurtul, vanilia si oul intr-un vas si amesteca-le cu mixerul pret de cateva minute, pana cand se transforma intr-o compozitie usoara si aerata. Ai grija ca tot zaharul sa se topeasca foarte bine.

Scoate crusta din cuptor, pune peste ea umplutura si pune tava la cuptor pentru 10 minute. Acum, scoate tava si pune deasupra smochinele taiate felii. Pune din nou tava la cuptor pentru inca 25-30 de minute pana cand tarta se rumeneste frumos desupra.

Citeste si:

Tort cu mascarpone si smochine

Prajitura raw de ciocolata cu crusta de nuci si smochine

Tarta cu ciocolata

Tarta Tatin cu prune

Pandispan cu visine

Leave a Reply