prajitura-cu-bezea

Prajitura cu struguri si bezea

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Prajitura cu struguri si bezea poate fi o alegere potrivita la mesele festive pe care le organizam toamna, cand ne putem bucura din belsug de abundenta si aromele acestor fructe minunate.

Intr-o combinatie inedita, adica cu blat pufos migdalat si un invelis surprinzator de bezea crocanta, strugurii vor fi deliciosi.

Ingrediente

Pentru blat

5 oua

200 grame de unt

250 grame zahar

250 grame de faina

50 grame de migdale macinate

2 lingurite suc de lamaie

Esenta de lamaie

Pentru glazura

4 albusuri

150 grame de zahar

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul si esenta de lamaie pana devine spuma. Apoi, se adauga pe rand, ouale si se amesteca foarte bine.

Pune apoi faina, zeama de lamaie si migdalele macinate. Se amesteca pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeze, apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se uniformizeaza compozitia si apoi se pun boabele de struguri fara samburi.

Se pune tava in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.

Prepara bezeaua: Intre timp bate albusurile spuma. Apoi, adauga treptat zaharul si bate in continuare pana cand bezeaua devine consistenta si lucioasa. Dupa  30-35 de minute scoate blatul din cuptor so toarna peste el bezeaua.  Pune din nou tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

Citeste si:

Dulceata de struguri

Briose cu struguri

Bomboane cu struguri si branza de capra

Trufe cu biscuiti Oreo

Leave a Reply