pappardelle

Pappardelle cu sos Ragu

Bucataria italieneasca, Food, mooza, Retete internationale

Pappardelle al ragu sau pappardelle cu sos ragu. Suna cunoscut? Pappardelle se numesc celebrele paste italienesti late pe care le poti gasi in variante handmade in magazine, dar pe care le poti prepara si acasa din faina, oua, sare si ulei de masline.

Dupa ce intinzi o foaie subtine din aluat, le tai fasii late si le lasi putin sa se usuce…si gata, ai facut rapid si simplu pappardelle.

Distractia in bucatarie abia acum incepe pentru ca adevarata valoare a celebrelor pappardelle este data de sosul pe care il vor avea alaturi.

In cele ce urmeaza, poti descoperi cum faci pappardelle cu sos ragu, un fel foarte popular de a consuma aceste paste late si gustoase.

Ingrediente

2 linguri ulei de masline

500 grame de carne de vita taiata cubulete

Sare, piper

1 ceapa

2 morcovi

4 catei de usturoi

Rozmarin

1 lingura pasta de rosii

3-4 rosii taiate cubulete

500 de grame de ciuperci (poti pune diverse sortimente)

350 de grame de pappardelle

50 de grame de parmezan

Mod de preparare

Pune la incins intr-o tigaie o lingura de ulei. Adauga cubuletele de carne de vita, sare, piper si lasa-le pe foc pana se rumenesc pe toate partile (aproximativ 3-5 minute). Pune carnea deoparte.

Pune din nou la incins ulei de masline la foc mediu. Adauga ceapa tocata, morcovii, usturoiul strivit usor, rozmarinul, sare, piper si lasa-le pe foc pana cand se inmoaie (aproximativ 8 minute). Adauga si pasta de rosii, amesteca si mai lasa-le pe foc 1 minut.

Acum, pune carnea peste legume,  adauga  apa sau supa de legume (aproximativ 500 ml)  si rosiile taiate cubulete. Pune un capac peste cratita si lasa totul pe foc pana cand carnea devine moale (aproximativ o ora).

Cu 10 minute inainte sa fie gata adauga si ciupercile. Daca sosul ti se pare prea subtire, ia capacul si mai lasa-l pe foc pana cand capata consistenta dorita.

Intre timp fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Daca ai facut pappardelle de casa atunci fierbe-le in apa cu sare pana cand devin moi. Scuge apa si pune-le din nou in cratita in care au fiert, adauga peste ele sosul Ragu si parmezanul si amesteca totul foarte bine.

Peste fiecare portie de pappardelle poti adauga parmezan ras.

Pasta al forno: paste la cuptor in stil Italian

Spaghetti in vin rosu

Tajine – pui marocan cu lamaie si masline

Spagetti al Pomodoro si Spaghetti al Pesto – savoarea simpla a Italiei

Spaghetti bolognese cu aer din nordul Italiei

Spaghetti carbonara ca-n Italia

Leave a Reply