coltunasi-cu-branza

Coltunasi cu branza si smantana

Food, mooza, Retete internationale

Coltunasi cu branza si smantana le spunem noi, in timp ce vecinii nostri ucraineni ii numesc vareniki. Deliciosii coltunasi cu branza au multi corespondenti in zona, in tari precum Rusia Belarus, Lituania, Polonia, dar chiar si italienii mananca coltunasi cu branza si pe care ii numesc ravioli.

Puteti prepara coltunasi cu branza si smantana pentru cina, de exemplu, sau atunci cand doriti sa savurati un preparat cald, foarte bun si usor de preparat.

Ingrediente

Pentru aluat

400 grame de faina

1 ou

Un praf de sare

150 ml apa

Pentru umplutura

500 grame branza de vaci

1 ou

Un praf de sare

Smantana si unt pentru servit

Mod de preparare

Preparati aluatul: Oul se bate cu un praf de sare, se adauga faina si apa si se framanta pana cand obtineti un aluat moale, elastic, usor de modelat. Lasati aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Preparati umplutura: Puneti branza de vaci intr-un bol, adaugati oul si praful de sare si amestecati pentru a se omogeniza foarte bine.

Dupa ce aluatul a stat jumatate de ora,  cu ajutorul mainilor, formati din el un rulou de aprox. 3 cm diametru (puteti sa separati aluatul in mai multe portii pentru a fi mai usor de modelat). Taiati apoi bucati de aprox 3 cm si intindenti fiecare bucata cu ajutorul sucitorului pana devine subtire (1-2 ml).

Puneti pe fiecare bucata de aluat  1 lingura si jumatate din amestecul de branza si ou. Sigilati bine pe margine fiecare coltunas. Se pun la fiert in apa cu sare pana cand incep sa se ridice la suprafata.

Cand au ajuns la suprafata apei din cratita mai lasati-i sa fiarba aproximativ 5 minute.

Dupa ce sunt gata, se scurg foarte bine de apa si cat sunt inca fierbinti se pun peste ei unt, apoi se mananca cu smantana.

Supa cu coltunasi

Paste carbonara cu macrou afumat

Papanasi rapizi din 3 ingrediente

Branzoaice dobrogene cu branza sarata

Leave a Reply