cornulete_pr

Cornulete cu dulceata care se topesc in gura

Food, Fursecuri, Biscuiti, mooza, Retete de prajituri

Cornulete cu dulceata care se topesc pur si simplu in gura, atat sunt de fagede! Pentru cornulete cu dulceata fragede si moi nu sunt necesare foarte multe ingrediente.  Cornuletele sunt gata imediat si se vor topi in gura, cu conditia sa respectati un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor. Il gasiti mai jos!

Alegeti pentru cornuletele fragede o dulceata pe masura. Poate fi de capsuni, caise, visine sau orice alta ducealta care va place, important este sa fie dulce si aromata.

Ingrediente

Pentru aluat

400 grame de faina

Sucul de la o lamaie

300 grame de unt

150 grame zahar pudra

Un plic zahar vanilat

Un praf de sare

Pentru umplutura

Dulceata de visine

100 grame de nuci

Coaja de la o lamaie

Zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede.

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie.

Acum, intindeti din aluat o foaie subtire si taiati patratele. Puneti pe fiecare patratel  dulceata cu nuci, rulati si asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se pune in cuptorul incins. Lasati cornuletele la cuptor pana capata o culoare aurie. Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

Citeste si

Cornulete fragede cu dulceata de caise

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete cu dovleac

Aricei cu nuca, fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu unt

Leave a Reply