prajitura-fanta

Prajitura Fanta, cu suc natural de portocale

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Prajitura fanta este un desert racoritor si foarte delicios. Daca iti plac deserturile dulci cu tente acrisoare atunci trebuie sa incerci prajitura fanta cu crema fina de branza si un jeleu dulce-acrisor de portocale, dar si un blat aromat din plin cu rom.

Prajitura fanta a primit aceasta denimire tocmai datorita jeleului de portocale care imbraca desertul, dar prajitura este preparata cu suc natural de portocale.

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

100 ml de ulei

2 linguri cacao

1 pliculet de praf copt

Un praf de sare

Rom

Pentru crema

600 g branza de vaci

150 g zahar pudra

200 g unt

Vanilie

Pentru jeleu

800 ml suc de portocale

4 linguri zahar

1 plic budinca de vanilie

O portocala pentru decor

Mod de preparare

Prepara blatul

Bate ouale cu zaharul pudra pana capata o textura cremoasa. Adauga apoi, treptat, uleiul si amesteca usor.

Amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, parful de copt si un praf de sare si incorporeaza-le pe toate in compozitia cu ou. Adauga la final romul si continua sa mai amesteci putin pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa tava la cuptor pana cand blatul se coace (verifica cu o scobitoare). Apoi, lasa blatul sa se raceasca foarte bine.

Prepara crema

Amesteca untul moale cu zaharul pudra pana compozitia are un aspect fin si cremos, adauga branza de vaci si esenta de vanilie si continua sa amesteci, de preferat cu mixerul, pana cand crema are un aspect aerat.

Prepara jeleul de portocale

Amesteca praful de budinca cu zaharul si putin suc, cat sa aiba o textura usor moale. Restul cantitatii de suc de portocale se pune la fiert. Cand sucul incepe sa fiarba adauga budinca si amesteca continuu pana cand se ingroasa.

Dupa ce toate cele trei straturi au fost preparate, poti incepe sa asamblezi prajitura fanta. Pune crema de branza peste blatul racit intr-un strat generos, apoi pune jeleul de portocale. Peste stratul de jeleu poti pune bucatele sau rondele de portocala (acestea vor intra in stratul de jeleu). Prajitura se tine la rece cel putin 3 ore inainte de a fi mancata.

Citeste si

Prajitura cu nuci

Prajitura Milionarilor , rapida si fara coacere

Prajitura in trei straturi din 6 ingrediente

Cea mai buna prajitura din lume

Prajitura desteapta. Pufoasa si cremoasa, din 5 ingrediente

Leave a Reply