pere-in-vin

Pere caramelizate in sos de vin rosu

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Pere caramelizate in sos de vin rosu cu crema mascarpone, un desert aromat inspirat din bucataria franceza. Pentru o reteta reusita ai nevoie de pere, fructe pe care le gasim si in plina iarna in supermarketuri si sunt chiar si romanesti, si vin rosu aromat si de buna calitate.

Rezultatul final este uimitor: un desert fin, perfect pentru o masa festiva si pentru un rasfat culinar greu de egalat de alte variante.

Secretul retetei de pere caramelizate in sos de vin rosu este sosul sau siropul dulce si aromat ce rezulta in final. Acesta trebuie sa aiba o consistenta densa, dulce si delicata. Daca adaugi putina inghetata sau crema mascarpone desertul este perfect.

Ingrediente

6 pere

1 litru de vin rosu

300 grame de zahar

Coaja de portocala

O lamaie

Cuisoare

Crema mascarpone/Inghetata de vanilie/iaurt grecesc

Mod de preparare

Taie perele in jumatati si scoate partea lemnoasa din interior si samburii. Perele nu trebuie decojite!

Pune jumatatile de para intr-un cratita adanca cu coaja in jos, adauga zaharul, cuisoarele, coaja de portocala si lamaia taiata rondele. Toarna apoi vinul. Acesta trebuie sa acopere perele (Daca e nevoie de mai mult de 1 litru de vin, mai poti adauga. Cantitatea depinde de marimea vasului in care vei pune perele).

Pune totul sa fiarba la foc mic, aproximativ o ora, pana cand vinul se transforma intr-un sos consistent, caramelizat.

Delicioasele pere caramelizate in sos de vin rosu se servesc cu crema mascarpone sau inghetata de vanilie.

Citeste si:

Prajitura de ciocolata cu pere in vin

Strudel cu pere

Crumble cu pere si ghimbir

Terina cu branza si pere

Pere in sos de vin rosu

Leave a Reply