oua-umplute-cremoase

Oua umplute cremoase. Reteta clasica

Food, mooza, Retete romanesti

Reteta de oua umplute este cunoscuta de orice gospodina cu experienta. Cand vorbim de oua umplute, vorbim de un preparat clasic, foarte popular si de un aperitiv care s-a preparat tot timpul atat pentru mesele festive, cat si la cele obisnuite, in familie.

Chiar daca pare sa nu mai aiba secrete, reteta de oua umplute necesita putina atentie la detalii, daca iti doresti ca acestea sa iasa cremoase.

Pentru ca aperitivul sau gustarea sa fie un real succes, incearca sa folosesti oua ecologice. Atat gustul cat si culoarea preparatului final vor fi deosebite!

Ingrediente

8 oua

1/3 cana de maioneza preparata in casa, folosind de asemenea oua ecologice

1 lingura suc de lamaie

1 lingura mustar Dijon

1 lingurita ceapa tocata foarte fin

½ lingurita sos Tabasco

Sare, piper

Patrunjel verde pentru décor

Mod de preparare

Pune ouale intr-o cratita si adauga apa pana se acopera. Lasa-le sa fiarba si cand sunt gata pune-le sub apa rece.

Separat, amesteca maioneza, mustarul, sucul de lamaie, ceapa tocata fin si sosul picant.

Pregateste ouale: indeparteaza coaja si taie-le in jumatati. Scoate galbenusurile si ai grija ca jumatatile de albus sa ramana intacte.

Pune si galbenusurile in bolul cu amestecul de maioneza si paseaza-le bine cu o furculita pana cand intreg amestecul capata o consistenta cremoasa si delicata.

Umple jumatatile de albus cu amestecul cremos, presara patrunjel tocat peste jumatatile de oua umplute si lasa-le la rece cateva ore, inainte de a le servi.

Citeste si:

Oua umplute cu avocado

Oua posate – trucul folosit de Julia Child ca sa iasa perfecte

Scrambled Eggs – oua amestecate cremoase. Un mic dejun sublim

Oua umplute cu ardei

Oua cu rosii la cuptor! Bun-bun pentru mic dejun!

Leave a Reply