aripi-de-inger

Desert Aripi de Inger sau Chrusciki polonezi

Food, mooza, Retete de prajituri, Retete internationale

Chrusciki polonezi sau Aripi de Inger, dar ii poti spune simplu: desertul care se topeste in gura, pudrat cu zahar vanilat.  Chrusciki polonezi seamna foarte mult cu popularele “minciunele” romanesti.

Chrusciki polonezi sunt delicate si crocante in acelasi timp si este greu sa rezisti cand ai in fata un astfel de desert, chiar daca ti-ai impus sa stai la distanta de dulciuri, cu atat mai mult cu cat acestea sunt prajite in baie de ulei.

Dar atunci cand avem nevoie sa ne rasfatam simturile, putem incerca aceste Aripi de Inger absolute delicioase. Chiar daca polonezii prepara acest desert in preajma sarbatorilor de iarna, noi il putem incerca oricand.

 Atunci cand afara este extrem de frig avem nevoie de un dulce energizant, asa ca putem trece la treaba.

Ingrediente

3 albusuri

2 linguri de zahar

2 linguri de smantana

Coaja rasa de lamaie si portocala

¾ cana faina

Vanilie, un praf de sare

Ulei pentru prajit

Zahar pudra

Mod de preparare

Bate albusurile spuma, impreuna cu zaharul si un praf de sare. Dupa ce albusurile s-au intarit, adauga usor smantana, vanilia, coaja de lamaie si portocala si faina. (Daca aluatul este prea moale mai adauga putina faina).

Pune aluatul pe un blat si framanta-l aproximativ 2 minute, adauga faina daca este necesar. Lasa apoi aluatul sa se “odihneasca” 20-30 de minute.

Intinde o foaie subtire si taie aluatul in dreptunghiuri egale, facand in mijlocul fiecarui dreptunghi o taietura. Petrece un capat al dreptunghiului de aluat prin aceasta taietura pentru a obtine “aripa de inger”.

Pune apoi Chrusciki polonezi la prajit in baie de ulei incins si lasa-le cate 30 de secunde pe fiecare parte, pana cand devin aurii. Ai grija sa nu se rumeneasca prea tare!
Scoate-le apoi pe un prosop de hartie pentru ca uleiul in exces sa fie absorbit. Pudreaza-le cu zahar vanilat din belsug!

Citeste si:

Minciunele

Coltunasi cu branza si smantana

Povitica, cozonac cu nuca traditional croat

Cozonac Rosenkranz

Clatite cu lamaie

Leave a Reply