snitel-german

Snitel german, reteta autentica

Food, mooza, Retete internationale

Reteta autentica de snitel german este simpla. Un snitel german traditional se prepara din carne de porc si nu din carte de vitel, asa cum multi ar crede. Snitelul preparat din carne de vitel este snitelul vienez.

Cand vrei sa respecti reteta traditionala de snitel german atunci va trebui sa folosesti carne de porc, cat mai proaspata si fara grasime sau os, de preferat coltet de porc de pe care ai indepartat grasimea, alte pielite sau osul.  Un secret foarte important pentru a obtine un snitel german perfect este ca bucatile de carne sa fie foarte subtiri.  Acest detaliu este foarte important pentru ca snitelul va fi prajit la o temperatura ridicata in ulei bine incins, pentru putin timp ca sa obtii o crusta crocanta si aurie a snitelului.

Ingrediente

4 cotlete de porc

½ cana de faina amestecata cu putina sare

2 oua

¾ cana de pesmet

Sare, piper, ulei

Mod de preparare

Bate bine cotletele de porc, pe ambele parti, cu ciocanul pentru snitele. Condimenteaza-le pe ambele parti cu sare si piper proaspat rasnit.

Pune faina, ouale batute si pesmetul in trei boluri diferite.  Trece apoi fiecare bucata de carne mai intai prin faina, apoi prin ou batut si pesmet, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita de cele 3 straturi, inclusiv pe margine. Ai grija sa nu apesi cu degetele peste snitele. Scutura usor excesul de pesmet.

Odata ce ai trecut fiecare snitel prin staturile de faina, ou si pesmet nu il lasa sa stea – pentru ca nu va mai fi crocant – ci pune-l direct in tigaia cu ulei incins.

Pentru ca stratul de pesmet sa devina crocant, uleiul trebuie sa fie incins si de asemenea, trebuie sa fie suficient – snitelul trebuie sa “inoate” in ulei.

Prajeste snitelele aproximativ 2-3 minute pe ambele parti pana cand capata o culoare aurie. Scoate snitelele intr-o farfurie intinsa in care ai asezat cateva prosoape de hartie, pentru ca excesul de ulei sa fie absorbit.

Snitelele germane se servesc calde cu felii de lamaie si patrunjel proaspat sau cu o salata de legume.

Citeste si:

Snitel milanez din cotlet de vitel cu os

Cordon bleu de pui

Escalop cu sos de lamaie

Cordon bleu cu sos de parmezan

Saltimbocca alla Romana – friptura de vitel in stil italienesc

Leave a Reply