cheesecake-3-ingrediente-2

Cheesecake soufflé simplu si rapid. Se prepara din 3 ingrediente in 30 de minute

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Cheesecake soufflé este acel tip de desert care iti cucereste toate simturile. Textura delicata si aerata a prajiturii este senzationala si va fi cu greu sa te opresti odata ce ai in fata un asemenea desert.

Reteta de cheesecake soufflé este foarte simpla, pentru ca aceasta se prepara din doar trei ingrediente simple, si foarte rapid: in 10 minute vei prepara compozitia, iar alte 20 de minute va trebui sa ai rabdare pentru ca atat va sta la cuptor.

Acest cheesecake soufflé este una dintre prajiturile care a facut furori in ultima vreme in randul celor care adora acest tip de desert si dulciurile de casa in general, asa ca ai toate argumentele sa o incerci.

Poti prepara cheesecake-ul atat pentru o masa in familie, dar chiar si la ocazii festive, mai ales daca dai frau imaginatiei si decorezi prajitura cu fructe de padure, cativa fulgi de migdale, frunze de menta si zahar pudra pentru a-i da un aer cu adevarat sofisticat.

Ingrediente

125 de grame de crema de branza

120 de grame de ciocolata alba

3 oua

Optional: vanilie, fructe de padure, zahar pudra, menta proaspata

Mod de preparare

Intr-o tava rotunda cu pereti detasabili pune hartie de copt si unge peretii tavii cu putin unt.

Separa albusurile de galbenusuri. Lasa albusurile in frigider pana cand le vei folosi, pentru ca astfel vei obtine o spuma mai ferma.

Pune ciocolata alba intr-o cratita si topeste-o la baie de aburi, asezand cratita peste un alt vas cu apa care fierbe. Amesteca ciocolata pana cand devine o crema fina. Adauga apoi crema de branza si amesteca pana cand se omogenizeaza.

Ia cratita de pe vasul cu apa fiarta si adauga galbenusurile, pe rand, amestecand cu un tel pentru a le incorpora bine in restul compozitiei. Adauga esenta de vanilie sau alte arome, in functie de preferinte.

Separat, bate cu mixerul albusurile pana cand se transforma in spuma. Pune albusurile batute peste compozitia din crema de branza. Nu pune toata spuma odata, ci treptat, in timp ce amesteci pentru a se omogeniza cu restul compozitiei.

Pune compozitia in tava pe care ai pregatit-o. Dupa ce ai turnat amestecul, bate usor tava de blatul de lucru sau de masa pentru ca acesta sa se uniformizeze si sa iasa eventualele bule de aer din compozitie.

Pregateste o alta tava putin mai mare in care adauga apa. Pune tava rotunda in aceasta tava cu apa, cheesecake-ul se va coace la baie de abur pentru ca textura sa fie fina. Pune tava la cuptor la 170 de grade C pentru 15 minute. Dupa aceea opreste cuptorul si mai lasa prajitura in interior pentru inca 15 minute.

Scoate cheesecake-ul din cuptor si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava. Apoi, pune-l la rece pentru 2-3 ore. Decoreaza-l cu fructe de padure si zahar pudra sau in functie de preferinte, inainte de a-l manca.

Citeste si:

Cheesecake Napoleon cu mere

Cheesecake Banana Split [fara coacere]

Cheesecake cu Nutella

Cheesecake cu dovleac si caramel sarat

Cheesecake fara blat sau crusta

Leave a Reply