cartofi-copti

Cum sa faci cartofi copti cu coaja crocanta

Food, mooza, Retete romanesti

Pentru ca multi dintre noi obisnuim sa mancam cartofi copti in mod special iarna, cand pornirea cuptorului e o incantare :), iata o modalitate simpla, inedita si gustoasa in care ii poti prepara rapid.

Chiar daca nu iti imaginezi ca exista vreun secret pentru a face cartofi copti, exista totusi detalii care pot face diferenta. Rezultatul final: cartofi copti cu o coaja crocanta.

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.  Alege cartofi de dimensiuni  egale, uniformi si spala-i foarte bine.  Unge bine cartofii in coaja cu ulei de masline, presara peste ei sare si piper si inteapa-i cu furculita.

Pune cartofii intr-o tava in care poti pune si hartie de copt. Pune cartofii la copt pentru 45-60 de minute, pana cand coaja lor devine crocanta. Testeaza un cartof cu furculita pentru a verifica daca este moale in interior.

Reteta este simpla si o poti face oricand. In plus, cartofii copti sunt o varianta sanatoasa de a consuma aceasta leguma, fiind  recomandati de nutritionisti chiar si in dietele de slabire.

Citeste si:

Placintele de cartofi umplute cu ciuperci

Cartofi prajiti cu usturoi si ierburi aromatice

Cartofi prajiti cu sare si otet balsamic

Mancare de cartofi, simpla si traditionala

Piure de cartofi cu unt rumenit si usturoi

Leave a Reply