cartofi gratinati

Cartofi gratinati in sos cremos de smantana

Bucataria frantuzeasca, Food, mooza, Retete internationale

Pentru cartofi gratinati frumos rumeniti, fini si cremosi ai putea sa renunti la orice alt fel de mancare.  Atunci cand vrei o cina calda prepara cartofi gratinati. Lasa-i sa se rumeneasca la cuptor in smantana (de prefarat mai grasa) si branza din belsug.

Poti manca acesti cartofi gratinati cu o simpla salata de legume proaspete, dar pot la fel de bine fi o garnitura delicioasa pentru friptura de pui sau peste la cuptor.

Exista mai multe moduri de a prepa cartofi gratinati, insa aceasta este reteta clasica si cea mai simpla dintre ele.

Ingrediente

5-6 cartofi mari

400 ml smantana

150-200 grame grame de branza razuita

Sare si pieper

Unt pentru tava

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca smantana cu sarea si piperul.

Unge tava cu unt si asaza un strat de cartofi taiati rondele. Pune o parte din branza razuita peste stratul de cartofi, apoi o parte din cantitatea de smantana. Repeta sa asezi straturile de cartofi, branza si smantana, in acelasi fel pana termini toate ingredientele.

Pune tava in cuptorul incins si lasa-o la cuptor aproximativ o ora sau pana cand cartofii sunt moi, atunci cand ii intepi cu furculita.

Citeste si

Cum sa faci cartofi copti cu coaja crocanta

Placintele de cartofi umplute cu ciuperci

Cartofi prajiti cu usturoi si ierburi aromatice

Cartofi prajiti cu sare si otet balsamic

Piure de cartofi cu unt rumenit si usturoi

Trucul pentru a face cei mai buni “cartofi prajiti” pe care i-ai mancat pana acum

Papanasi din cartofi, foarte simpli si gustosi

Leave a Reply