cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor in sos de rosii

Food, Retete romanesti

Cartofi la cuptor in sos de rosii, una dintre cele mai simple retete cu cartofi, o minunatie in timpul iernii si un preparat care pare sa nu mai aiba secrete. Si totusi…are cateva.

Atunci cand spui cartofi la cuptor in sos de rosii, lucrurile par sa fie simple si clare. Secretul acestei retete insa consta in combinatia de arome care dau toata savoarea unui preparat atat de simplu la prima vedere.

Poti trece retete de cartofi in sos de rosii pe lista de celorlalte pe care obisnuiesti sa le prepari in timpul iernii. Vei avea parte de o cina grozava!

Poti sa mananci cartofii la cuptor alaturi de carne de pui sau alt tip de carne usoara sau impreuna cu muraturi ori o salata de legume proaspere.

Ingrediente

5-6 cartofi mari

2 frunze de dafin

3 catei de usturoi

250 de ml suc de rosii

Sare, piper

Ulei

Mod de preparare

Spala si curata cartofii de coaja. Taie apoi cartofii in sferturi.

Unge tava cu putin ulei si asaza cartofii.  Amesteca sucul de rosii cu putina apa, doar cat sa fie mai lichid, adauga sare, piper si toarna-l peste cartofii. Pune in tava cateii de usturoi si frunzele de dafin. Stropeste cu putin ulei si pune tava la cuptor pana cand sucul de rosii se reduce si imbraca cartofii intr-un sos dens, iar cartofii sunt moi atunci cand ii verifici cu furculita.

Citeste si

Cum sa faci cartofi copti cu coaja crocanta

Placintele de cartofi umplute cu ciuperci

Cartofi prajiti cu usturoi si ierburi aromatice

Cartofi prajiti cu sare si otet balsamic

Piure de cartofi cu unt rumenit si usturoi

Trucul pentru a face cei mai buni “cartofi prajiti” pe care i-ai mancat pana acum

Papanasi din cartofi, foarte simpli si gustosi

Leave a Reply