nuci umplute

Nuci umplute cu crema de rom

Food, Fursecuri, Biscuiti, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Nuci umplute cu crema de rom, un desert care va fi intotdeauna cautat si apreciat. Fragedele nuci umplute cu crema de rom sunt prajiturele pe care cu totii le cunoastem. Nucile umplute sunt acele prajituri de casa pe care oricine le va prefera in locul unui desert mult mai sofisticat. Umplutura de rom si nuca din belusug pare sa fie punctul de rezistenta al acestor nuci delicioase si cu cat se vor regasi din belsug in crema nucilor, cu atat acestea vor fi mai reusite.

Tine cont ca, pentru a prepara nuci umplute cu crema de rom, ai nevoie de o forma speciala pentru nuci.

Ingrediente

Pentru cojile de nuci

3 oua

250 de grame de unt

600 grame de faina

1 plic praf de copt

100 grame de zahar

Zahar vanilat

Pentru crema de rom

120 de grame de biscuiti simpli

150 de grame de miez de nuca

150 grame zahar

50 grame unt

2 linguri de cacao

200 ml de lapte

Esenta de rom

Mod de preparare

Prepara cojile pentru nuci: Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si faina, adauga apoi ouale.  Framanta aluatul pana cand devine elastic, apoi lasa-l cateva ore la frigider.

Dupa ce aluatul a stat la rece, formeaza din el bilute (aprox. 5 grame) si incepe sa coci cojile.

Forma de nuci se unge cu grasime si se lasa putin sa se incinga. Pune apoi bilute in fiecare alveola, inchide forma si lasa-o pe foc timp de 2 minute, timp in care va trebui sa intorci forma pe ambele parti cat mai des. Poti deschide forma pentru a vedea cat s-au copt.

Dupa ce ai facut cojile pentru nuci, lasa-le sa se raceasca apoi curata marginile si incerca sa fie toate cat mai uniforme si sa semene cu niste coji de nuci “adevarate”. Surplusul de pe margine se va folosi la crema.

Prepara crema de rom: Macina biscuitii si nucile cu ajutorul unui robot de bucatarie.  Amesteca biscuitii macinati, nucile, cacaoa, zaharul si surplusul de la coji.

Pune laptele la incalzit, adauga peste el untul si lasa-l sa se topeasca. Toarna amestecul peste compozitia de biscuiti si nuci, adauga romul si amesteca pentru a se omogeniza toate ingredientele.

Umple fiecare jumatate de coaja cu crema de rom si lipeste apoi doua cate doua. La final, poti trece nucile prin zahar pudra.

Leave a Reply