prajitura cu mac

Prajitura cu mac si glazura de lamaie

Food, mooza, Retete de prajituri, Torturi

Prajitura cu mac este excelenta! O sa iti placa imediat reteta de prajitura cu mac, pentru ca este extrem de usor de praparat.

Textura prajiturii cu mac este pufoasa, asemenea unui pandispan infoiat, completata de semintele de mac.

Compozitia prajiturii este gata imediat. Practic, va trebui doar sa amesteci ingredientele si sa pui prajitura la cuptor.

Aceasta reteta de prajitura poate fi folosita si atunci cand doresti sa prepari un tort spectaculos. De exemplu, poti prapara blatul dupa reteta de prajitura cu mac si sa faci o crema delicioasa , dulce-acrisoara de portocale, lamai sau alte fructe. Va fi un tort extrem de reusit!

Ingrediente

175 de grame de unt

175 grame de zahar

200 grame de faina

1 lingurita praf de copt

4 lamai

3 oua

2 linguri seminte de mac

125 de grame de iaurt

Pentru glazura

200 grame zahar pudra

3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Cu un mixer amesteca untul cu zaharul pana cand se transforma intr-o compozitie cremoasa si fina.

Adauga apoi iaurtul, sucul de lamaie, ouale, faina, macul si praful de copt si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeze.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Pune tava in cuptorul incins pentru 40-45 de minute.

Lasa prajitura sa se raceasca pentru 10 minute, apoi scoate-o din tava si indeparteaza hartia de copt.

Prepara glazura: amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra.

Pune glazura peste prajitura si lasa-o sa se raceasca complet inainte de a o taia. In loc de glazura poti pudra prajitura cu zahar vanilat.

Citeste si

Prajitura cu iaurt, un desert ieftin, rapid si sanatos

Prajitura in trei straturi din 6 ingrediente

Prajitura fara coacere cu zmeura

Prajitura Fanta, cu suc natural de portocale

Micuta Japoneza, o prajitura pentru cafea

Prajitura Milionarilor , rapida si fara coacere

Leave a Reply