istabul 2

Ce mancam la Istanbul pe strada

Life, Travel, Vacanta cu gust, Vacante

istanbul iCe mancam la Istanbul – In Istanbul nu ai cum sa mori de foame. Iti recomand insa street food-ul inainte de restaurante, desi si acestea sunt de bifat, insa pentru o experienta memorabila mananca de la vanzatorii ambulanti care incearca sa te convinga la fiecare pas.

Stazile orasului sunt invaluite in arome orientale si ce-i drept e cam greu sa treci pe langa o taraba cu bunatati si sa rezisti tentatiei de a mai incerca un preparat traditional si inca unul si inca unul, si poate un desert, dar neaparat si un suc de rodii…si tot asa. Turcii nu se complica atunci cand e vorba de mancare, insa stiu foarte bine sa combine gusturile si aromele. Nu se strofoaca prea tare nici sa ofere preparatelor cine stie ce aspect, insa modul natural de prezentare si servire e suficient ca sa te convinga sa cumperi.

Mancarea pe care o cumperi si o mananci pe strada e intotdeauna proaspata, ganditi-va doar la numarul locuitorilor din Istanbul + valurile de turisti de pe tot parcursului anului si o sa realizati ca vanzatorii ambulati nu au cum sa nu se aprovizioneze zilnic. Malul Bosforului si pietele centrale sunt locurile ideale pentru o gustare rapida, fiind unele dintre cele mai traficate zone. Aici vei gasi la orice ora o multime de vanzatori ambulati si tarabe cu tot felul de minunatii.

Iata asadar cam ce nu ar trebui as ratezi in Istanbul in materie de street food!

Castane coapte

castane

Inghetata Dondurma – dupa inevitabilul spectacol oferit de vanzatorul de inghetata.

inghetata

Sandvisul cu macrou la gratar ( ei ii spun hamburger…merge si asa). In zona podului Galata.

macrou

Neaprat midiile dolma umplute cu orez si stropite cu lamaie – o experienta cu adevarat unica. Le gasesti in special in jurul portului, de regula la vanzatori care umbla cu taraba atarnata de gat. Curaj! :)

midii

Simit – celebrii covrigi cu susan, numai buni pentru o gustare pe fuga.

smit

 

Baklava &Turkish delight – va fi greu sa te hotarasti, pentru ca sunt foarte multe sortimente, forme, arome.

baklava

Sucul de rodii – fara cuvinte. Practic, cu nemiluita, stors pe loc cu niste prese speciale.

rodii

Cafeaua turceasca – foarte, foarte buna, cu un gust natural si intens cum nu prea mai gasesti in zilele noastre.

cafea

Leave a Reply