Aparat dentar ceramic – pro si contra

Beauty, Estetica, Food, Sanatate

Aparatul dentar ceramic este unul dintre tratamentele ortodonice populare. Aparatul dentar ceramic se fixeaza usor si este mult mai discret decat un aparat dentar traditional.

In timp ce un aparat dentar traditionale foloseste fire si bracketi metalici, aparatele ceramice sunt mai apropiate de culoare naturala a dintilor, asa ca sunt greu de observat.

La fel ca si celelalte solutii ortodonice, aparatul dentar ceramic vine si el la pachet cu avantajele si dezavantajele sale.

Iata cateva detalii pe care ar fi bine sa le stii inainte de a opta pentru un aparat dentar ceramic atunci cand vrei sa iti rezolvi problemele danturii.

Ce este aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este o forma avansata si populara de tratament ortodonic, realizat din ligaturi si bracketi de culoarea dintilor. Aparatul dentar ceramic se incadreaza bine in interiorul gurii si de aceea, cel care il poarta, poate vorbi si zambi natural. Aparatul dentar ceramic este una dintre cele mai eficiente metode pentru alinierea dintilor si presupune o perioada mult mai scurta de purtare, decat in cazul unui aparat clasic.

Pro

Tratamentul ortodonic este mai discret pentru ca aparatele ceramic sunt mai greu de observat decat aparatele dentare metalice.

Aparatul dentar ceramic aliniaza mult mai repede dintii decat alte tipuri de aparate dentare. In medie, tratamentul cu aparat dentar ceramic dureaza sase luni.

Aparatul dentar ceramic nu presupune multe vizite la clinica stomatologica, asa cum e nevoie in cazul aparatelor dentare metalice. E suficient sa faci o singura vizita pe luna, pentru ca medicul ortodont sa faca ajustarile necesare si sa schimbe ligaturile.

Aparatul dentar ceramic este mult mai ieftin decat aparatul dentar invizibil sau decat alte solutii ortodonice invizibile.

Contra

Bracketii se pot pata, daca cel care il poarta nu acorda o atentie sporita igienei orale.

Pe toata perioada tratamentului, pacientul trebuie sa evite alimentele si bauturile care ar putea pata.

Perierea dintilor si clatirea gurei cu apa in mod frecvent impiedica aparitia petelor.

Aparatul dentar ceramic este mai scump decat aparatul dentar metalic.

Citeste si:

Aparat dentar: PRO si CONTRA in functie de model

Aparat dentar pentru un singur dinte

Aparat dentar: cate tipuri exista si care e cel mai bun

Aparat dentar, inainte si dupa

Cum sa iti albesti dintii cu capsuni

Pasta de dinti cu turmeric si bicarbonat pentru albirea dintilor

Leave a Reply