dinti perfecti

Indreptarea dintilor fara aparat dentar

Beauty, Estetica, Food, Sanatate

Indreptarea dintilor fara aparat dentar este posibila! Daca dintii pe care ii ai nu sunt exact asa cum ti-ai dori, insa te sperie ideea de a purta aparat dentar, poti recurge la alte metode prin care sa iti indrepti dintii.

Chiar daca nu iti vei monta un aparat dentar, inainte de a incepe un tratament pentru indreptarea dintilor fara aparat dentar, este foarte important sa iti faci o programare la dentist.

Ca urmare a consultatiei vei afla daca dintii tai pot fi indreptati fara aparat dentar si vei descoperi si daca ai probleme cu dintii care trebuie obligatoriu tratate inainte de a incepe procedura de indreptare a dintilor.

Unele probleme dentare nu necesita aparat dentar, in timp ce altele care necesita un astfel de aparat, pot fi tratate prin alte metode.

Care sunt metodele prin care este posibila indreptarea dintilor fara aparat dentar.

Aparat dentar invizibil – Invisalign

Aparatul dentar invizibil este diferit de aparatele dentare pe care le cunoastem cu totii. Acesta este compus dintr-o serie de gutiere transparente care se schimba la doua saptamani. Aparatul este invizibil, nimeni nu va observa ca il porti. Aparatul dentar invizibil este foarte usor de purtat si in plus, poate fi dat jos atunci cand mananci sau cand te speli pe dinti.

Fatetarea

Fatetele dentare sunt o alta solutie pentru a corecta imperfectiunile fara durere, fara aparat dentar. Fatetele sunt din portelan sau compozit, fiecare dintre ele cu avantajele si dezavantajele sale. Daca te hotarasti la aceasta metoda, discuta cu medicul stomatolog pentru a-ti spune ce tip de fatete sunt potrivite pentru tine.

Alege un aparat ortodontic detasabil in cazul in care gradul de corectie necesara este destul de limitat. Aceasta tehnica functioneaza in general numai pe dintii de sus. Exista cateva alte dezavantaje destul de importante la aceasta metoda, dar poate fi o optiune viabila pentru cineva care vrea sa evite aparatul dentar.

Cosmetica dentara

Conturarea cosmetica poate fi o optiune atunci cand dintii sunt ingramaditi. Aceasta procedura care nu e deloc dureroasa presupune remodeleara dintilor printr-o serie de proceduri realizate de dentistul estetician. Aceasta metoda necesita 1-3 vizite la dentist.

Citeste si:

Cum sa arati bine cu aparat dentar ceramic

Cum alegi cea mai buna pasta de dinti pentru albire

Aparat dentar Safir, pret

Benzi pentru albirea dintilor: beneficii uluitoare

Care este cel mai ieftin implant dentar?

Aparatul dentar invizibil – ce nu ti-a spus nimeni pana acum

 

Leave a Reply