Aparatul dentar Safir

Beauty, Estetica, Food, Sanatate

Aparatul dentar Safir are marele avantaj ca este aproape invizibil atunci cand este fixat pe dinte. Gradul de vizibilitate a aparatului dentar este influentat de culoarea naturala a dintelui. Aparatul dentar Safir este mai putin vizibil cand nuanta dintilor este mai alba.

Atunci cand dintii au o tenta galbuie, aparatul dentar ceramic va fi cel mai putin vizibil si li se recomanda celor care tin foarte mult la detaliile estetice ale purtarii unui aparat dentar. Bracketul de safir are o structura monocristalina fata de cea policristalina a celui ceramic clasic, ceea ce il face translucid.

Tocmai aceasta calitate a aparatelor dentare Safir, adica aceea ca nu se vad aproape deloc cand sunt fixate, le-au facut sa fie interesante si dorite in special de adulti, care au inceput sa apeleze la aceste aparate ortodontice fixe pentru corectarea defectelor danturii.

Aparatul dentar Safir este cunoscut ca aparatul dentar invizibil, insa dispozitivul este montat tot la vedere, la fel ca si restul tipurilor de aparate dentare fixe. Deci, nu se poate spune ca este invizibil ci doar mai putin vizibil. Singurul aparat dentar cu adevarat invizibil este cel care se fixeaza pe partea interioara a dintelui, apartul dentar lingual.

Arcurile care se pot atasa de bracketurile din safir pot fi de culoare argintie, alba sau colorate. Ligaturile prin care se ataseaza arcurile la bracketi pot fi elastice transparente, albe sau colorate sau pot fi metalice sau albe. Cele mai solicitate tipuri de ligaturi sunt cele elastice transparente, care fac ca dispozitivul sa fie transparent in totalitate.

Aparatul dentar Safir este foarte usor de intretinut. Datorita structurii monocristaline si suprafatei plate, placa bacteriana nu se va putea forma la nivelul acestora. Cu toate acestea, aparatele sunt sensibile la diversi pigmenti alimentari, tocmai din cauza ligaturilor elastice care fixeaza arcurile ortodontice la bracketi si care se pot colora de la anumite alimente. Insa aceste ligaturi elastice se schimba la fiecare control lunar.

Pretul unui aparat dentar Safir incepe de la 550 de euro de arcada.

 

 

 

Leave a Reply