Aparat dentar: cate tipuri exista si care e cel mai bun

Beauty, Estetica, Food, Sanatate

Cauzele dintilor deformati sau aliniati gresit sunt de cele mai multe ori ereditare. De asemenea, daca dinti cresc ingramaditi, in mod aproape sigur forma lor se va strica.

Dintii deformati pot avea consecinte grave chiar si la nivelul starii generale de sanatate si confort. De exemplu, dintii deformati pot determina si deformarea muscaturii, iar in timp pot aparea probleme de masticatie, vorbire sau afectiuni digestive severe.

Aparatele dentare au principalul rol de a indrepta dintii deformati si ajuta la corecta aliniere a lor si la corectarea muscaturii deformate. Indreptarea dintilor deformati este foarte importanta si din punct de vedere igienic. Daca dintii nu au forma naturala sau nu sunt aliniati natural, atunci perierea lor e dificila sau curatarea cu ata dentara si e foarte posibil sa apara rapid cariile si placa dentara.

De ce sa alegi aparatul dentar?

Aparatele dentare sunt suporturi (bracketi) metalice sau din plastic cu fire, care se lipesc de dinti pentru a-i indrepta. Aparatele dentare misca dintii strambi sau care nu sunt aliniati corespunzator pana ii duce in pozitia lor normala. Aparatele dentare indreapta dintii deformati si in acelasi timp asigura sanatatea danturii si buna functionare a acesteia.

Aparatul dentar este singura modalitate sigura de a indrepta dintii strambi sau ingramaditi si ofera cele mai bune rezultate.

Daca ai ales cea mai buna varianta pentru nevoile danturii tale, cu ajutorul medicului, aparatul dentar este usor de purtat, starile de inconfort vor aparea doar in primele zile dupa fixarea acestuia, iar igiena orala se face foarte simplu. In privinta perioadei de purtare a aparatului dentar nu este o limita. Aceasta depinde de stadiul in care se afla dantura celui care opteaza pentru indrepatare dintilor cu un aparat dentar.

Tipuri de aparate dentare pentru dintii strambi

Aparatele dentare pot rezolva aceasta problema estetica si de sanatate provocata de dintii deformati si nealiniati.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate ca urmare a purtarii unui aparat dentar, trebuie sa il alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Tine cont de nevoile danturii tale, pe care le vei afla de la medicul stomatolog, dar si de stilul tau de viata inainte de a opta pentru un anumit tip de aparat dentar.

Exista tipuri de aparate dentare speciale pentru copii, adolescenti sau adulti. Apoi, poti alege intre o gama larga de forme, design si culori, in functie de tendinte, dar si de stilul tau de viata. Aparatul dentar nu trebuie sa fie o corvoada, trebuie sa te simti bine cu el, sa nu iti dezvolte complexe si nici sa nu iti scada increderea in tine. Asa cum probabil ai vazut deja, multa lume poarta aparat dentar, deci putem spune ca este chiar un trend cool purtarea unui astfel de dispozitiv.

Pentru indreptarea dintilor, ai de ales dintr-o paleta larga de aparate dentare: de la clasicele aparatele dentare metalice fixe, pana la cele de plastic, de ceramica, safir sau cele invizibile.

Aparatul dentar metalic acesta este cel mai raspandit si cel mai accesibil ca pret. Rezultatele oferite de acest tip de aparat dentar sunt excelente.

Aparatul dentar autoligaturant – acest aparat are bracketii mai mici si mai putin vizibili, nu necesita ligature, iar timpul de tratament este mai mic.

Aparat dentar ceramic – bracketii sunt realizati din ceramica alba opaca,ceea ce face ca aparatul dentar ceramic sa fie mai putin vizibil in comparatie cu aparatul ortodontic metalic. Aparatul reprezinta o solutie foarte buna de tratament ortodontic, iar principalul sau atu este de ordin estetic.

Aparatul dentar Safir – aparatul dentar Safir este translucid, foarte rezistent, rezistent la coroziune si este realizat din safir pur monocristalin. Este mai butin vizibil decat aparatul dentar din ceramica.

Aparatul dentar Invisalign – aparatul dentar Invisalign este recomandat celor cu probleme minore ale dintilor. Acesta este de fapt un supor de plastic personalizat pentru fiecare pacient care ofera rezultate extrem de bune celor care nu au probleme foarte grave de deformare a dintilor.

Aparatul dentar ligual – aparatul dentar ligual este metalic si se fixeaza pe partea din interior a dintilor, fiind cu adevart invizibil.

 Citeste si:

Aparat dentar, inainte si dupa

Pasta de dinti cu turmeric si bicarbonat pentru albirea dintilor

Cum sa iti albesti dintii cu capsuni

Leave a Reply