extractie masea de minte

Ce sa nu mananci dupa extractia maselei de minte

Beauty, mooza

Maseaua de minte se afla in cel mai indepartat colt al gurii, chiar langa molari. Dupa extractia maselei de minte pot aparea gauri in maxilar de aceea este nevoie sa eviti anumite alimente si sa renunti la anumite obiceiuri alimentare pentru a nu impiedica coagularea sangelui si vindecarea corecta si rapida.

Medicul dentist ti-ar putea recomanda chiar si o dieta dupa extractia maselei de minte pentru a evita efecte secundare post operatorii si pentru a te vindeca mai rapid.

Iata ce alimente trebuie sa eviti dupa extractia maselei de minte:

  • Alimente tari, crocante. In primele zile dupa extractia maselei de minte evita alimentele tari pe care este nevoie sa le mesteci foarte mult. Resturi din aceste alimente pot intra in locul lasat liber de maseaua extrasa si in acest fel pot aparea infectiile.
  • Evita alimente fierbinti sau foarte iuti si bauturile acidulate. Primele alimente pe care trebuie sa le scoti din meniu dupa extractia maselei sunt cele picante si condimentate. La fel de bine trebuie sa renunti si la bauturile fierbinti. Acestea pot impiedica vindecarea pentru ca distrug cheagul de sange care incepe sa se formeze. De aici apar infectiile.
  • Alcoolul si bauturile acidulate sau fierbinti duc la aparitia iritatiilor in zona unde s-a produs extractia maselei si pot incetini procesul de vindecare.
  • Alimentele dulci trebuie, de asemenea, eliminate o perioada pentru ca alimentele extrem de dulci pot dauna grav dupa extractia unei masele de minte.
  • Evita alimente mici, cum ar fi semnintele sau orezul. Acest tip de alimente pot ramane blocate in locul din care a fost extrasa maseaua si pot duce la infectii si dureri.
  • Renunta la fumat pentru ca tragerea fumului provoaca o forta negativa in gura, iar cheagul de sange se poate rupe.
  • Evita alimentele acide cum ar fi otetul, sucurile sau indulcitorii pentru ca acestea au rolul de a intensifica durerea.

Citeste si:

Aparat dentar: cate tipuri exista si care e cel mai bun

Aparat dentar, inainte si dupa

Aparat dentar ceramic – pro si contra

 

 

 

Leave a Reply