implant dentar

Implantul dentar: cele mai frecvente probleme care pot aparea

Beauty

Cele mai multe dintre implanturile dentare sunt sigure, iar pacientii sunt multumiti de rezultate.  Implantul dentar se face fara ca ceilalti dinti sa aiba de suferit.

Cu toate acestea, exista o serie de probleme care pot aparea dupa implantul dentar . Din moment ce implantul dentar este o procedura chirurgicala pot aparea probleme sau disconfort precum durere, umflaturi, inflamatii sau sangerari.

Cele mai frecvente probleme provocate de implantul dentar

Un implant dentar reusit depinde de cativa factori: profesionalismul si experienta medicului, calitatea oaselor pacientului, precum si calitatea implantului in sine si de igiena orala si sanatatea persoanei care apeleaza la implant dentar.

Problemele provocate de implantul dentar sunt putine si rare.  Foarte rar implantul dentar se rupe, se misca sau cade. Fumatul si bauturile alcoolice pot fi factori care pot duce la aparitia problemelor in cazul implanturilor dentare.

Stresul in exces si incorecta fixare a implantului mai pot duce la ruperea implantului dentar.

Persoanele care sufera de boli cronice si cele care nu acorda atentie igienei orale se pot confrunta cu probleme dupa un implat dentar.

Diferite tipuri de probleme care apar mai rar in urma unui implat dentar

Nu se produce osteointegrarea – implantul nu se integreaza sau nu intra in os.  Acest lucru se poate intampla din cauza unor infectii in oase, supra incalzirea osului , sangerari etc.

Ruperea implantului – aceasta se poate produce dupa integrarea implantului dentar in os. Lucrul acesta se poate intampla cand implantul dentar nu a fost pozitionat corect.

Inflamatiile: acestea pot produce sangerari dureroase in tesuturi sau local.  Inflamatiile pot dura cateva zile.

Pierderea sau slabirea implantului. Aceste probleme pot aparea din cauza unui implant nepotrivit sau din cauza ca integrarea acestuia in os nu a reusit.

Distrugerea nervului: Din cauza presiunii din timpul operatiei, nervii ar putea fi distrusi. Durerea poate fi intensa.

Cel mai bun mod in care puteti evita problemele de dupa implantul dentar este sa respectati sfatul medicului si sa acordati o atentie deosebita igienei orale.

Leave a Reply