Prajitura de post cu sfecla si ciocolata

Prajitura de post cu ciocolata si sfecla

Food, mooza, Raw & Vegan, Retete de prajituri

Desi suntem in perioada postului, atunci cand gasim o reteta care ne place orice masa poate deveni un adevarat festin. Este si cazul prajiturii de ciocolata cu sfecla.

Acesta este un desert decadent, 100% de post…sau vegan pentru cei care nu consuma alimente care contin proteina animala, in general.

Prajitura cu ciocolata si sfecla este delicioasa si sanatoasa.

Desertul se prepara usor si arata spectaculos, datorita culorii pe care o da sfecla intregului desert. Pentru ca sfecla este o legume pe care o gasim cu usurinta si in aceasta perioada, in plus este si ieftina, atunci reteta va fi foarte usor de pus in practica.

Cum se prepara prajitura de post cu ciocolata si sfecla

Ingrediente

Pentru blat:

425 grame de faina

75 de grame de cacao

1 ½ lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

Un praf de sare

180 de grame de zahar

400 ml lapte de soia

2 linguri otet

200 ml ulei vegetal

2 sfecle

Pentru crema roz de sfecla

115 grame grasime vegetala

170 grame zahar pudra

2 linguri suc de sfecla

Mod de preparare

Intr-un bol amesteca toate ingredientele uscate. In alt bol, combina toate ingredientele umede, apoi pune peste ele si ingredientele uscate. Dupa ce le-ai amestecat pana s-au omogenizat foarte bine, adauga si sfecla data prin razatoare. Amesteca din nou pentru a incorpora si sfecla.

Pune compozitia in doua tavi rotunde, egale sau intr-o singura tava, iar apoi va trebui sa tai blatul in doua jumatati.

Lasa blatul la cuptor (180 de grade C) pentru 35-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Prepara crema: pune grasimea vegetala si zaharul intr-un bol si amesteca-le cu mixerul pana compozitia devine cremoasa, fina si aerata.

Adauga sucul de sfecla si amesteca pentru a obtine crema de culoare roz. Pune crema la frigider pentru cateva ore.  Cand s-a racit, pune crema la mijloc intre cele doua blaturi de ciocolata.

Leave a Reply