prajitura zapacita

Prajitura “Zapacita”, un desert delicios fara lapte, oua sau unt

Food, mooza, Retete de post, Retete de prajituri

Prajitura Zapacita, faimoasa sub numele de Crazy Cake, este un desert delicios preparat fara lapte, oua sau unt, dar foarte pufos si cu un gust intens si incantator de ciocolata.

Preparata din cele mai simple ingrediente, prajitura Zapacita este dovada clara ca un desert poate fi extraordinar chiar si atunci cand este facut din cele mai simple ingrediente.

Prajitura are si o poveste speciala. Se pare ca reteta a aparut in timpul Marii Crize Economice din anii 30, care a lovit dramatic toate tarile lumii. Atunci, ingredientele precum laptele, ouale sau untul erau foarte scumpe sau greu de procurat.

Acum, prajitura Zapacita este facuta sa ne incante simturile si sa indulceasca finalul unei mese delicioase, ori pentru a insoiti o ceasca aromata de cafea.  Prajitura Zapacita este de post.

Cum  se prepara prajitura Zapacita

Ingrediente
1½ cana de faina
1 cana zahar
3 linguri de cacao
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
1 lingurita de otet alb
5 linguri de ulei
1 cana apa
Vanilie
Mod de preparare
Modul in care se prepara compozitia este putin atipic.

Unge o tava cu ulei si apoi pune toate ingredientele uscate. In stratul de ingrediente uscate se fac trei gropite in care se adauga proportional otet, ulei si vanilie. Toarna si apa, apoi amesteca pentru ca toate ingredientele sa se omogenizeze foarte bine si sa eviti formarea cocoloaselor.

Pune tava in cuptorul incins (180 de grade C) pentru 35-40 de minute. Poti decora prajitura cu glazura de ciocolata sau cu zahar pudra.

Leave a Reply