lasagna

Lasagna cu legume

Bucataria italieneasca, Food, Retete internationale

Lasagna cu legume – Lasagna este un preparat revendicat de bucataria traditionala italieneasca, desi isi are originea undeva in Grecia Antica. Lasagna cunoaste o varietate de retete, dar secretul unei lasagna reusite este sa folosesti ingrediente proaspete de cea mai buna calitate. Este de fapt un preparat cu o baza de paste (foile de lasagna) si diverse umpluturi: carne, legume de toate felurile, branzeturi, fructe de mare si multe altele. Incearca acum o reteta vegetariana de lasagna cu legume.
Ingrediente
500 grame de ciuperci
700 grame branza de capra
2 linguri de ulei
900 grame pasta de rosii
2 dovlecei
1 ceapa
12 foi de lasagna
busuioc uscat

Mod de preparare

Pune la sotat in ulei de masiline, ciupercile, ceapa si dovleceii. Amesteca si condimenteaza cu sare. Pune si pasta de rosii si lasa tigaia pe foc. Cand sosul de rosii incepe sa fiarba, redu focul si mai lasa la fiert inca 10 minute
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare pentru 10 minute.
Intr-un castron, branza de capra se amesteca cu busuiocul uscat.
Intr-o tava unsa cu ulei de masline, pune un strat de sos, apoi un strat de foi de lasagna, peste care pui un strat de branza de capra cu busuioc si iar sos de rosii. Repeta operatiunea, pana cand obtii 3 straturi de lasagna. Deasuora preasra parmezan ras.
Tava se acopera si se pune la cuptor 30 de minute, dupa care inca 20 minute fara sa fie acoperita.
Inainte de a taia lasagna lasa-o sa se racesca aproximativ 15 minute.

Citeste si:

Lasagna de vinete si-o poveste despre vara

Lasagna cu spanac

Lasagna cu vinete si rosii

Spaghetti bolognese cu aer din nordul Italiei

Penne cu alune de padure

Leave a Reply