cocktail hugo

Cocktail HUGO, cand Prosecco intalneste siropul de soc

Food, mooza, Retete internationale

Cu un cocktail Hugo alaturi,  orice zi torida de vara capata cu totul alta savoare.

De cativa ani incoace, faimosul cocktail Hugo s-a inscris pe lista bauturilor de vara care fac senzatie, dar parca niciodata ca pana acum Instagramul nu a fost atat de inundat de delicioasa bautura. :)

Fresh si usor, un cocktail Hugo iti reda pofta de viata imediat, te recoreste si hidrateaza si e cu atat mai bun parca atunci cand te bucuri de el sub umbrela, la malul marii.

Dar daca inca nu ai parte de acest décor estival, poti sa incerci sa il prepari acasa pentru ca este foarte simplu. Pentru ca demersul sa fie unul reusit, foloseste Prosecco sau vin spumant de calitate. Tot de calitate trebuie sa fie si restul ingredientelor, si mai ales, proaspete, asa cum merita fiecare cocktail.

De asemenea, poti adauga si apa minerala daca vrei ca bautura sa fie si mai light.

Ingrediente

Cuburi de gheata

Frunze de menta proaspata

1 parte sirop de soc

3 parti de Prosecco sau orice alt tip de vin spumant sec

1 felie de lamaie

Cateva fructe de padure (optional)

Mod de preparare

Cocktail-ul Hugo se prepara direct in pahar. Alege un pahar de vin rosu, de dimensiune standard, adauga cuburile de gheata si toarna siropul de soc.

Rupe usor frunzele de menta si stoarce peste ele si sucul din felia de lamaie.

Adauga apoi siropul de soc si Prosecco.  Atentie, alege un vin de buna calitate pentru a te bucura de adevarata savoare a acestui cocktail.

La final poti pune si cateva fructe de padure pentru decor.

 

Leave a Reply