experiente fresh

Robotul de bucatarie Panasonic MK-F800 pentru experiente culinare fresh

Food, Retete internationale

In cautare de noi provocari culinare si experiente fresh, am avut ocazia sa descopar robotul de bucatarie Panasonic MK-F800, cel mai recent model din gama aparatelor multifunctionale de la Panasonic si recunosc ca ne-am imprietenit din primul moment.

Stiu ca oferta de roboti de bucatarie este mare si diversa, dar daca ai noroc reusesti sa il gasesti exact pe acela care se potriveste stilului tau de viata.  Eu am reusit in cele din urma, dupa multe cautari.

Si tie ti se potriveste robotul de bucătărie Panasonic MK-F800 daca:

  • Esti genul caruia ii place sa manance bine si sanatos, fara prea mult efort,  si nu ai nici prea mult timp sa stai in bucatarie si nici eneregia necesara dupa o zi plina. Daca iti place ca legumele si fructele proaspete sa isi pastreze gustul fresh, textura si valoarea nutritionala si sa arate bine, (si cui ar putea sa nu ii placa?!),   atunci acest robot smart iti va deveni si tie un bun prieten. Accesoriile robotului nu distrug nici gustul, nici textura ingredientelor, ci le ofera forma dorita obtinuta cu precizia tehnologiei japoneze.
  • Iti place ca in bucatarie sa fie intotdeauna curat luna si ordine deplina, dar si mult spatiu. Ei bine, despre acest aspect as putea sa vorbesc la nesfarsit, dar am sa ma rezum la a va spune ca in privinta modului in care se inchide capacul robotului, nu aveti de ce sa va faceti griji. Vorbim de precizie si atentie deosebila la orice detaliu, da? Cat despre curatarea robotului lucrurile sunt simple. Vasul, capacul, accesoriile se curata simplu, sub jet de apa sau poti utiliza periuta cu care vine dotat pentru a indeparta anumite resturi din locurile mai putin accesibile. Vasul si capacul din copoliester fara continut de BPA pot fi spalate inclusiv in masina de spalat vase (yeee!:)). Pentru cat de mult mi-a usurat aceasta misiune, robotul merita nota 10 cu multe plusuri. Important:  odata ce l-ai primit in casa ta si i-ai gasit locusorul, te poti lipsi de alte ustensile de forme si dimensiuni diverse, care iti ocupa loc, robotul multifunctional devenind suficient ca sa iti faca toate treburile in bucatarie.
  • Esti la curent cu noile tendinte chiar si in materie de cooking si te-ai convins ca tehnologia ne poate simplifica viata. La capitoul design, robotul este pur si simplu spectaculos! Liniile minimaliste, carcasa din aluminiu, meniul automat tactil pe suport din sticla cu display blue light, completate de toate functionalitatile sale, transforma ajutorul smart si aratos in piesa de rezistenta a oricarei bucatarii.

Ce stie sa faca robotul multifunctional Panasonic MK-F800?

De toate. Dar sa le luam pe rand.

robot accesorii

  • Cu ajutorul celor 5 programe automate poti taia legume, toca marunt carnea, usca salata, pasa nuci si seminte si pasa ingrediente congelate. Printr-o simpla atingere a programului dorit, robotul stie exact ce sa faca.
  • Folosind cele 13 accesorii versatile si cele 33 de programe, poti toaca marunt, marunti, poti felia ingredientele in dimensiuni diferite, amesteca, bate albusuri sau frisca, razui, framanta, poti pasa legume si fructe. Mai poti face sucuri delicioase cu ajutorul storcatorului de fructe sau poti macina condimente sau cafea.
  • Te vei bucura de o mancare buna, preparata rapid, fara teama unui esec culinar sau al accidentelor in bucatarie. Robotul are o ventuza la baza care il fixeaza cu usurinta pe blatul de lucru, facandu-l stabil si sigur pe durata utilizarii, iar o maneta laterala permite desprinderea usoara de pe blat,  cand ajutorul si-a terminat treaba.

Am lasat pentru final doar cateva retete pe care le-am testat cu ajutorul robotului Panasonic MK-F800. Toate au fost gata rapid, in timp record as putea spune, fara efort, fara dezastru in bucatarie. Si delicioase!

Supa Minestrone – reteta o gasiti AICI

supa minestrone1

Suc detoxifiant cu mere si fructe de padure despre care v-am povestit aici. Apropo, am repetat deja operatiunea de cateva ori.

suc detox cu efect rapid

Chiftelute de dovlecei

dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • Branza feta
  • Cascaval afumat
  • Faina
  • Bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • Patrunjel verde
  • Sare, piper, ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleceii i-am razuit cu ajutorul robotului care are o functie speciala pentru asa ceva.  Am stors dovleceii de surplusul de apa, am adaugat peste ei branza feta maruntita si cascavalul ras, oul batut, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, patrunjelul si condimentele. Dupa ce am amestecat bine, am adaugat si faina amestecata cu un praf de bicarbondat de sodiu, condimentele si am continuat sa amestec totul foarte bine. Cantitatea de faina o vei determina in functie de compozitie, astfel incat in final sa fie un amestec care poate fi usor modelat cu mainile. Am modelat chiftelutele si le-am pus in ulei incins, dupa care le-am prajit pe ambele parti pana s-au rumenit.

Tarta rustica cu prune

tarta cu prune

Ingrediente

  • 300 grame prune
  • 3-4 linguri de zahar
  • Vanilie

Pentru crusta

  • 140 grame unt
  • 250 grame faina
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Eu am preparat aluatul cu ajutorul robotului, punand toate ingredientele in vas si folosind functia speciala pentru framantarea aluatului. Dar poti prepara aluatul amestecand pe rand untul cu zaharul, adauga apoi oul batut si faina in care ai pus un praf de sare. Framanta aluatul pana cand devine omogen si usor elastic. Inveleste aluatul intr-o folie si lasa-l la rece 30 de minute.

Curata prunele, taie-le in forma dorita (jumatati, felii, cubulete) si amesteca-le cu zahar si vanilie. Scoate aluatul de la rece si intinde o foaie rotunda (poti presara putin gris pe foaie pentru a absorbi excelsul de lichid). Pune fructele in mijloc, lasand 3-4 cm pe margine.  Impacheteaza acum marginile spre interior pentru a forma un cosulet in care prunele se vor carameliza. Pune tarta la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand se rumeneste. Dupa ce s-a racit putin, o poti pudra cu zahar.

In loc de final…despre Washoku, un curent pe care multi l-am adoptat fara sa stim :). 

Washoku este pasiunea japoneza pentru precizie si atentia la detalii atunci cand se prepara alimente proaspete si hranitoare, de sezon. Washoku este renumita drept una dintre cele mai gustoase si mai sanatoase bucatarii din lume si, aşa cum va puteti astepta de la o cultura a consumului de alimente crude, unul dintre cele mai importante motive este accentul pus in mod constant pe prospetimea ingredientelor. (sursa)

Din curentul japonez Washoku s-a inspirat si Panasonic atunci cand a dezvoltat noile sale tehnologii pentru aparatele de uz casnic prin care promit „Experienţe culinare proaspete” , in cel mai adevarat sens al cuvantului.

 

Leave a Reply