gogosari umpluti cu legume

Gogosari umpluti cu orez si legume

mooza, Retete romanesti

Nu lasa sa treaca toamna fara sa prepari macar o data acesti gogosari umpluti cu orez si legume, pentru ca sunt absolut deliciosi. Aduna toate aromele, culorile si dulceata legumelor in aceasta perioada si este un preparat autentic al acestui sezon bogat.

Eu am ales sa umplu cativa gogosari mari, bine copti si aromati, dar puteti alege la fel de bine si alte variante: ardei, dovlecei, rosii, in functie de preferinte. Gogosarii au fost de aceasta data varianta castigatoare!

Ingrediente

4-5 gogosari mari

O ceapa

1-2 morcovi

Ciuperci

O bucata de telina

Jumatate de ceasca de orez

3 rosii mari

Patrunjel verde

Sare, piper

Mod de preparare

Am curatat legumele, mai putin rosiile si gogosarii, si le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie Panasonic MK-F800. E de preferat sa tocati legumele cu ajutorului unui robot, pentru ca aveti nevoie ca acestea sa fie fine si uniforme si sa puteti umple bine gogosarii, fara sa fie bucati prea mari care ar putea ajunge sa se reverse din ei cand se prepara. Tot cu ajutorul robotului am pasat 2 rosii.

Gogosari cu legume

Legumele astfel tocate le-am pus intr-un bol, am adaugat sare, piper, patrunjel tocat si orezul. Se amesteca totul foarte bine si se pune compozitia intr-o tigaie cu putin ulei incins. Tot acum se adauga si rosiile pasate. Legumele se lasa pe foc cateva minute pana se calesc usor si incep sa se inmoaie.

Am curatat gogosarii de cotoare si seminte si i-am umplut cu compozitia de legume si orez, le-am pus la loc capacelul si i-am asezat intr-o tava cu putin ulei.  In tava am mai adaugat o rosie taiata cubulete, putina apa si patrunjel tocat.

Gogosarii vor sta la cuptor 30-40 de minute sau pana cand observati ca orezul si legumele sunt moi, iar gogosarii se rumenesc usor deasupra.

Cand sunt gata mai presarati patrunjel verde desupra si ii puteti manca cu putin iaurt sau smantana.

Leave a Reply