prajitura cu mere

Prajitura cu mere si nuca de cocos

mooza, Retete de prajituri, Torturi

Prajitura cu mere si nuca de cocos este un desert simplu si delicios, ideal pentru momentele in care iti doresti sa savurezi o prajitura de casa, dar pentru care sa nu stai in bucatarie o zi intreaga. Prajitura cu mere este extrem de simplu de preparat, cu putin ajutor, in 45 de minute poti sa ai pe masa ceva dulce, bun si foarte sanatos.

Merele sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru prajituri pentru ca dau textura, aroma si consistenta preparatului. Alege mere coapte, cat mai aromate si dulci si desertul senzational este la doar cateva momente distanta.

Ingrediente

Mere

100 grame de zahar

1 plic zahar vanilat

2 linguri de iaurt

3-4 linguri nuca de cocos

100 ml ulei

½ plic praf de copt

Faina

Esenta de rom

Optional: ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Am pus merele in robotul de bucatarie si le-am razuit uniform, folosind optiunea de razuire mai mare a robotului.

Peste merele razuite am adaugat praful de copt si zaharul si le-am lasat cateva minute sa se intrepatrunda si sa se topeasca zaharul. Pe rand am pus apoi uleiul, iaurtul, esenta, nuca de cocos, iar in final am adaugat faina si am amestecat compozitia tot cu ajutorul robotului, pentru a ma asigura ca este omogena.

Cantitatea de faina o veti stabili in momentul prepararii, in functie si de cat de mult suc vor lasa merele.  Puneti atata faina incat compozitia sa fie usor moale, cat sa poata fi luata cu lingura. Atentie: nu trebuie sa fie lichida, ci sa aiba consistenta pastoasa.

Am pus prajitura la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand este gata. Dupa ce s-a racit, am decorat-o cu ciocolata topita.

Leave a Reply