supa crema de dovleac

Supa-crema de dovleac, o portie de toamna autentica

Ciorbe, supe, borsuri, Food

Stii ca e toamna in toata regula atunci cand dovlecul devine vedeta in piete. Pe langa gustul bun, dovleacul este si foarte sanatos.

Bogat in betacaroten, dovleacul are proprietati antiinflamatoare și antioxidante, este anticancerigen și anti-diabetic. Pe langa aceste beneficii, dovleacul are si foarte putine calorii, asadar consumati-l fara grija atunci cand tineti dieta.

Tot dovleacul este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale si vitamine. Si pe langa toate acestea, dovleacul este si extrem de versatil, putand fi folosit in multe retete, dulci sau sarate.

Supa-crema de dovleac este o experienta a gustului cu totul deosebita si ar trebui sa profitam cat e toamna de lunga de dovlecii ademenitori.

Ingrediente

300 de grame de dovleac

1 morcov

1 ceapa

2 catei de usturoi taiati felii

Smantana

Unt, sare, piper

Mod de preparare

Pune untul intr-o cratita si lasa-l sa se topeasca. Adauga ceapa tocata marunt si lasa-o pana cand devine translucida, adauga dovleacul taiat cubulete, usturoiul, sare si piper si lasa-le sa se inabuse putin, adauga apoi apa cat sa acopere toate ingredientele si lasa-le la fiert pana cand dovleacul devine moale.

Scurge apa intr-un alt vas, iar restul ingredientelor pune-le in blender si paseaza-le.

supa crema de dovleac_2

 

Vei obtine o crema delicioasa de dovleac, peste care poti turna atata supa in care a fiert dovleacul, in functie de cat de consistenta iti doresti sa fie supa-crema.
Pune supa-crema de dovleac in boluri, decoreaza cu smantana si patrunjel verde.

Leave a Reply